Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Zij kunnen dat vanuit huis doen en dat is in deze tijden van sociale afstand wel zo fijn.

Babyvoetjes met handen oudersDe geboorte van een kind geeft u binnen 3 dagen aan. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren. Vanaf dinsdag 31 maart kan dat ook via het digitale geboorteloket van de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Vanaf 6 april kan het ook in Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht. 

Het digitale geboorteloket is 24 uur per dag open. Digitale aangifte kunt u doen op de geboorteaangifte-pagina

Wat heeft u nodig voor een digitale aangifte

Een geboorteaangifte kan alleen digitaal worden gedaan als één van beide ouders de Nederlandse nationaliteit heeft. Ook moeten beide ouders in dezelfde gemeente wonen. Daarnaast is een geboorteverklaring van een arts of verloskundige nodig. Inloggen gaat via DigiD van één van de ouders. Als er sprake is van erkenning vooraf, dan is er ook een akte ven erkenning nodig. 

In alle andere gevallen moet u persoonlijk aangifte doen bij uw gemeente. Let op: door het coronavirus is de Publiekswinkel beperkt open. U kunt alleen op afspraak langskomen. Bel daarvoor met 14 078 of maak online een afspraak.

Geboorteloket Rhena voorlopig gesloten

Door de aangescherpte maatregel rondom het coronavirus is het Geboorteloket Rhena van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht voorlopig tot 7 april gesloten.