Veel vraag naar Zomerpaspoort

Het Zomerpaspoort is populair, vooral onder kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Met het Zomerpaspoort kunnen kinderen en jongeren in de zomervakantie meedoen aan allerlei activiteiten. Het paspoort is in het leven geroepen om kinderen en jongeren die vanwege de coronacrisis thuisblijven een leuke vakantie in eigen dorp te bezorgen.

Heel veel activiteiten

Kinderen van 4/ t/m 12 jaar kunnen bijvoorbeeld meedoen aan verschillende sporten. Maar ook: uilenballen uitpluizen, portretschilderen, een muziekles volgen of meedoen aan een workshop om te leren hoe je zelf een tas maakt. Jongeren van 13 t/m 18 kunnen onder meer fitnessen, skeeleren of een heus radioprogramma maken. Ook voor de jongeren zijn er sporten zoals boksen en volleybal. Voor beide leeftijdsgroepen bij elkaar zijn er ruim 150 activiteiten.

Verkoop gestart

De verkoop begon vorige week en gaat snel. De paspoorten voor 4 t/m 12 jaar zijn bijna uitverkocht. Mensen kunnen daarna nog een paspoort bestellen, maar in de wetenschap dat ze wellicht voor minder dan 10 activiteiten kunnen inschrijven. Jongeren van 13 t/m 18 hebben nog volop keuze uit leuke dingen om te doen. 

Snel van de grond

Het paspoort is een initiatief van Jeugdland en het ABC team. Dankzij de medewerking van bijna dertig verenigingen en organisaties in het dorp kwam het Zomerpaspoort snel van de grond. Uiteraard houden de organisatoren rekening met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Alle informatie is te vinden op www.zomerpaspoortalblasserdam.nl.
De folder van het Zomerpaspoort