Startsein voor aanleg kunstgras op hoofdveld VV Alblasserdam

Het hoofdveld van voetbalvereniging Alblasserdam wordt voorzien van kunstgras. Arjan Maat, voorzitter van de vereniging en wethouder Arjan Kraijo gaven maandag 20 juli het startsein voor de werkzaamheden.

Samen groeven ze een deel van de toplaag van het natuurgrasveld af. De planning is dat het veld op 1 september 2020 speelklaar is. 

Klaar voor de toekomst

Het is de bedoeling dat de vereniging het veld vanaf het nieuw wedstrijdseizoen kan gebruiken. Met het kunstgrasveld staat de vereniging gesteld voor de toekomst. Met kunstgras is het bij alle weersomstandigheden mogelijk om te trainen en wedstrijden te spelen. Het hoofdveld krijgt bovendien nieuwe veldverlichting van LED-lampen. Die gebruiken minder elektriciteit en hebben een langere levensduur. De hoofdaannemer is Tarkett Sports BV uit Oss.

Verhuizing camperplaats

De vereniging geeft één natuurgrasveld terug aan de gemeente. Op dit veld wordt na de zomerperiode een camperplaats aangelegd. ,,We zijn heel blij dat we deze afspraak met de VV Alblasserdam konden maken'', zegt wethouder Arjan Kraijo. ,,De verhuizing van de camperplaats van het Zuiderstek naar de nieuwe plek is belangrijk voor de ontwikkeling van het havengebied. Net zoals een kunstgrasveld belangrijk is voor de toekomst van de voetbalvereniging. Ik wens de VV Alblasserdam veel plezier en sportief succes op het nieuwe veld.''

Voorzitter Arjan Maat en wethouder Arjan Kraijo geven startsein voor aanleg kunstgrasveld

Voorzitter Arjan Maat (links) en wethouder Arjan Kraijo gaven het startsein voor de aanleg van het kunstgrasveld