Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

Deelnemers Kansrijk Alblasserdam slagen voor vervolgopleiding

Voor het eerst hebben deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam een mbo-diploma niveau 2 gehaald. Maandag 6 juli kregen zij in Dordrecht hun diploma.

Daarna was er een feestje bij Helpende Handen in het ParticiPand. Samen met klasgenoten die de opleiding onder een andere vlag volgden, werden de drie daar gefeliciteerd door wethouder Dorien Zandvliet en Femke Spruit, directeur-bestuurder van de Stichting Helpende Handen Nederland. Ook twee accountmanagers en twee docenten van het ROC Da Vinci College waren aanwezig.

Positieve draai

De deelnemers die op 6 juli hun diploma kregen, hebben de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (HZW) aan het ROC Da Vinci College succesvol afgerond. Een Helpende Zorg & Welzijn assisteert bij dagelijkse klusjes waar bijvoorbeeld ouderen, zieken of gehandicapten hulp bij nodig hebben. Met het diploma Dienstverlening HZW op zak kunnen de deelnemers een opleiding op mbo niveau 3 of 4 gaan volgen, of op zoek gaan naar een baan. Zo kunnen zij een positieve draai aan hun leven geven. De drie die maandag hun diploma kregen, volgden eerder vanuit Kansrijk Alblasserdam een Entree-opleiding (niveau 1) en zijn toen doorgestroomd naar niveau 2.

Wat is Kansrijk Alblasserdam?

Het project Kansrijk Alblasserdam is een samenwerking tussen ROC Da Vinci College, de gemeente Alblasserdam en organisaties die stageplaatsen aanbieden, zoals Stichting Helpende Handen Nederland. Het is bedoeld voor mensen zonder diploma of mensen die geen of te weinig opleiding hebben gevolgd. De gemeente betaalt het lesgeld en boekengeld. Het ROC Da Vinci College verzorgt de lessen en begeleiding. De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren (BBL). Studenten gaan één dag per week naar school en lopen stage (werken) op andere dagen om in de praktijk te leren. 

Wethouder Dorien Zandvliet (rechts) en de geslaagden van Kansrijk Alblasserdam

Op de foto: wethouder Dorien Zandvliet (rechts), Femke Spruit (directeur-bestuurder Stichting Helpende Handen Nederland), 2 accountmanagers van het ROC Da Vinci College, 2 docenten van het ROC Da Vinci College en natuurlijk de geslaagden.