Alblasserdam tekent voor schone lucht

Samen met 36 andere gemeenten en negen provincies tekende Alblasserdam op maandag 13 januari 2020 het Schone Lucht Akkoord met minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen). Wethouder Arjan Kraijo, die namens Alblasserdam zijn handtekening zette, is blij met de nieuwe landelijke afspraken.

,,Alblasserdam ligt op een kwetsbaar kruispunt van scheepvaart, industrie en een snelweg met daarin een tunnel. Reden genoeg om van schone lucht een prioriteit te maken. We gaan bijvoorbeeld kijken of we met nieuwe technieken de lucht die uit de tunnel komt eerst kunnen zuiveren, zodat de lucht die onze inwoners inademen schoner wordt. Dat kunnen we echt niet alleen'', aldus Arjan Kraijo.

Filmpje over actieprogramma Luchtkwaliteit

Sinds 2017 voeren wij met steun van de provincie Zuid-Holland het actieprogramma luchtkwaliteit uit. Onderstaand filmpje geeft u een beeld van wat wij doen. Meer informatie over het Schone Lucht Akkoord vindt u op www.alblasserdam.nl/luchtkwaliteit.