Kruispunt Kelvinring/Edisonweg veiliger voor fietsers

Door het verhogen van het fietspad en de middengeleider wordt het kruispunt Kelvinring/Edisonweg in de week van 2 tot en met 6 maart veiliger gemaakt voor fietsers.

Om de klus zo snel mogelijk af te hebben, werkt de aannemer overdag (van 7.00 tot 16.00 uur) en in de avond en nacht (van 20.00 tot 6.00 uur). Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Fietspad hoger dan rijbaan

Het fietspad en de middengeleider komen 25 centimeter hoger te liggen dan de rijbaan voor auto's. Fietsers kunnen hierdoor veiliger oversteken. De aannemer gaat het fietspad en de rijbaan op het kruispunt opnieuw asfalteren en van nieuwe belijning voorzien. Ook komen er twee kolken bij voor een betere afwatering. 

Verkeer kan overdag Kelvinring in, kruispunt 's nachts gesloten

Tijdens de werkzaamheden blijft de Edisonweg open. Het verkeer kan overdag vanaf de Edisonweg de Kelvinring inrijden. Vanaf de Kelvinring moet omgereden worden via de Ohmweg. 's Nachts is het kruispunt voor in- en uitgaand verkeer gesloten en geldt de omleidingsroute via de Ohmweg. (Brom)fietsers hoeven niet om te rijden, maar moeten wel afstappen en het kruispunt lopend oversteken.

Veiligheid

Wethouder Arjan Kraijo: "Op het kruispunt Kelvinring/Edisonweg zijn helaas al veel ongelukken gebeurd. We willen er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te maken. Daarom gaan we nu ook het fietspad verhogen. De fietsers, waaronder veel scholieren, hebben voorrang, maar worden te vaak over het hoofd gezien. Wij hopen dat ze hierdoor beter zichtbaar worden en zelf ook beter het kruisende verkeer in de gaten kunnen houden."