Portefeuille tijdelijk wethouder Kees Jongmans (PvdA) bekend

Dinsdagmorgen 22 december jl. heeft het college van B&W van Alblasserdam in haar wekelijkse vergadering de portefeuilleverdeling besproken.

Kees Jongmans heeft de volgende portefeuilles (tijdelijk) onder zijn hoede: Zorg en Welzijn, Jeugd, Onderwijs, Cultuur, Werk & Inkomen (incl. Stichting Leerwerkbedrijf Alblasserdam Smile) en de projecten: De oude Bibliotheek, Woonwagens.
Vanwege de continuïteit van het dossier SOJ is besloten om de portefeuille Jeugdzorg te beleggen bij wethouder Peter Verheij en de portefeuille Werk en Inkomen te beleggen bij wethouder Kees Jongmans.

Deze verdeling wordt vooralsnog gehandhaafd tot aan de portefeuilleverdeling in het nieuwe college in 2022. Kees Jongmans (72 jaar) is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder geweest voor de PvdA in de gemeente Roosendaal. Daarnaast heeft hij brede ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen. Meer informatie vindt u op de pagina over de portefeuilleverdeling.