Interview Indy Zonnevijlle: 'Wanneer zal alles eindelijk weer normaal zijn?'

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Indy Zonnevijlle (23), voetbalster bij VV De Alblas.

Waar loopt je tegenaan tijdens de coronacrisis? Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging? 

De grootste uitdaging is om telkens weer iets te verzinnen om op zaterdag te doen. Normaal zijn we op zaterdag van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat op de voetbal en dat is nu wel even anders. Toen de coronacrisis uitbrak, was ik op wereldreis en werkte ik als au pair in Australië. De mensen bij wie ik werkte konden mijn salaris niet op langere termijn garanderen omdat ze niet wisten of ze hun baan zouden houden. Ik mocht wel bij hen blijven wonen zolang ik wilde, maar dan zonder inkomen. Omdat vliegen naar Nederland op dat moment nog kon, heb ik met pijn in mijn hart een einde gemaakt aan mijn avontuur.

Welke maatregelen werken voor jou goed en waar heb je moeite mee?

Ik denk dat de 1,5 meter afstand wel werkt en het vermijden van fysiek contact zoals handen schudden. Waar ik moeite mee heb is dat ik familie en vrienden minder vaak zie. Ik woon nog bij mijn ouders, dus die zie ik wel veel. Verder ben ik vaak te vinden bij mijn vriend Jeffrey die ook in Alblasserdam woont. Bij mijn opa of oma ga ik zo min mogelijk langs om besmetting te voorkomen.

Praat je met vrienden en vriendinnen over deze situatie?

Ja, corona is zeker bij ons ook een gespreksonderwerp. We hadden nooit verwacht hadden dat het zo lang zou duren. En we vragen ons af wanneer alles eindelijk weer normaal zal zijn.

Wat is jouw oproep aan de Alblasserdammers?

Ik hoop dat we het nog even volhouden in deze moeilijke tijd zodat we snel weer lekker met z'n allen naar de voetbal kunnen gaan, lekker uit eten kunnen of een drankje in de kroeg kunnen doen.
Indy Zonnevijlle webformaat

Foto: Indy Zonnevijlle kan niet wachten tot de voelbalcompetitie weer gaat beginnen.