Activiteiten voor jeugd en jongeren in de kerstvakantie

De gemeente, het ABC-Team en Jeugd-Punt organiseren deze kerstvakantie extra activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alblasserdam. Zij zorgen voor een coronaproof invulling van een tijd waarin er weinig leuke dingen te doen zijn.

Winter wonderland

De A-Kidz, die traditiegetrouw in de vakanties gehouden wordt, zal deze vakantie dubbel worden gehouden en gratis zijn. Op 22 en 23 december én op 29 en 30 december kan de jeugd buiten bij sporthal Molenzicht genieten van het sportieve thema 'winter wonderland'. Het ABC-team pakt uit met uitdagende activiteiten, springkussens en een schaatsbaan. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar en kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Inschrijven voor de activiteiten van de A-Kidz is verplicht en kan via www.abcalblasserdam.nl. Ouders kunnen volgens het 'kiss-and-ride-principe' hun kinderen brengen en halen.

FIFA- en Fortnite-toernooi

Daarnaast kunnen kinderen en jongeren vanuit huis meedoen aan een online FIFA- én Fortnite-toernooi. Op de Facebookpagina van het ABC-Team komt meer informatie  .

Inzet vrijwilligers

Jongeren van 14 tot en met 18 jaar vanuit Jeugd-Punt gaan de activiteiten mede begeleiden. Jeugd-Punt zoekt hiervoor nog vrijwilligers. Enthousiaste jongeren kunnen zich aanmelden via JOK@jeugd-punt.nl.