December 2020

• Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan

01 december 2020

Sinds dinsdag 1 december geldt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Deze wet is de basis voor de coronamaatregelen.

• Afsluiting Van Eesterensingel 8-10 december

02 december 2020

Op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 december is een deel van de Van Eesterensingel tussen 8.30 en 15.00 uur afgesloten. Het gaat om het gedeelte ter hoogte van het benzinestation in de richting van de Plantageweg. Het benzinestation zelf, het Wilgenplein en de Zeilmakersstraat blijven bereikbaar.

• A15 aankomend weekend dicht

02 december 2020

In het weekend van 4 december 20:00 uur tot 7 december 05:30 uur voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A15. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden is de A15 tijdens deze periode vanuit Ridderkerk richting Gorinchem tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid tot en met afrit 22 Alblasserdam dicht.

• Stook goed en denk aan de buren

02 december 2020

In de winter gaan veel houtkachels weer aan. Om overlast te voorkomen is het soms beter om een dagje geen hout te stoken. Die oproep doen wij als gemeente samen met de omgevingsdienst.

• Even geen hondenpoepbakken en zakjeshouders

02 december 2020

Uit voorzorg voor vernieling verwijderen we in de eerste week van december alle hondenpoepbakken. Ook de houders met zakjes voor hondenpoep halen we weg. In de tweede week van januari 2021 plaatsen we de hondenpoepbakken en zakjeshouders weer terug.

• Interview Indy Zonnevijlle: 'Wanneer zal alles eindelijk weer normaal zijn?'

09 december 2020

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Indy Zonnevijlle (23), voetbalster bij VV De Alblas.

• We gaan voor nieuwe energie! Denkt u met ons mee?

09 december 2020

De komende maanden gaan we meerdere keren met inwoners en deskundigen in gesprek om te horen welke kansen er zijn op het gebied van nieuwe energie en waar we rekening mee moeten houden. Uw mening is belangrijk!

• Juiste WOZ-waarde belangrijk voor iedereen

10 december 2020

Het SVHW, de instantie die de lokale belastingen heft namens de gemeente, is op dit moment volop bezig met het zorgvuldige bepaling van WOZ-waarden. Het is belangrijk dat de WOZ-waarde goed is. Een aantal belastingen, waaronder de OZB-belasting, is namelijk gebaseerd op deze WOZ-waarde.

• Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

10 december 2020

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg blijft onverminderd hoog. “Dit hadden we graag anders gezien en gehoopt. Voor onszelf, horeca, maar ook voor andere sectoren,” aldus premier Rutte in de persconferentie van 8 december. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen.

• Lockdown om coronavirus terug te dringen

15 december 2020

Van 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari gaat Nederland in de strengste lockdown tot nu toe. Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Dit maakte premier Rutte 14 december bekend. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen. Dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken.

• Kees Jongmans (PvdA) benoemd als tijdelijk wethouder in Alblasserdam

16 december 2020

Dinsdagavond 15 december heeft de gemeenteraad van Alblasserdam in een digitale vergadering Kees Jongmans benoemd als tijdelijk wethouder in Alblasserdam.

• Nieuwe website Centrum voor Jeugd en Gezin

16 december 2020

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft een nieuwe website: www.cjgalblasserdam.nl. Alle inwoners van Alblasserdam (0 tot 100+) kunnen hier terecht met hun vragen over onder andere gezondheid, opvoeden en verzorging.

• Komt u ook naar de digitale nieuwjaarsbijeenkomst?

17 december 2020

Graag nodigen wij u, juist nu, uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 6 januari 2021 van 20.00 tot 21.30 uur. Dit jaar zal deze online gehouden worden via ons YouTube-kanaal.

• Activiteiten voor jeugd en jongeren in de kerstvakantie

17 december 2020

De gemeente, het ABC-Team en Jeugd-Punt organiseren deze kerstvakantie extra activiteiten voor de jeugd en jongeren in Alblasserdam. Zij zorgen voor een coronaproof invulling van een tijd waarin er weinig leuke dingen te doen zijn.

• Interview Monique van Asperen: 'Op afstand werken is moeilijk in ons vak'

19 mei 2021

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Monique van Asperen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

• Portefeuille tijdelijk wethouder Kees Jongmans (PvdA) bekend

22 december 2020

Dinsdagmorgen 22 december jl. heeft het college van B&W van Alblasserdam in haar wekelijkse vergadering de portefeuilleverdeling besproken.

• Illegaal vuurwerk inleveren zonder straf

22 december 2020

Oproep voor illegaal vuurwerk-bezitters. Voorkom woningsluiting of een strafblad. Lever illegaal vuurwerk in op maandag 28 december 2020 tussen 9:00 en 16:00 uur
    op de grote parkeerplaats van FC Dordrecht.

• Gemeente eerder dicht vanwege feestdagen

05 januari 2021

Op donderdag 24 en donderdag 31 december zijn de leden van het college van B&W en medewerkers van de gemeente vanaf 14.00 uur niet meer (telefonisch) bereikbaar. Dit heeft te maken met de viering van kerstavond en oudejaarsavond.