Vlaggen voor de Koning overweldigend succes

Burgemeester Jaap Paans en voorzitter van het Oranjecomité Wiebe van Bockel kijken met trots terug op een kleurrijke Koningsdag met veel Rood-Wit-Blauw en Oranje.

De actie 'Vlaggen voor de Koning en voor elkaar' was een enorm succes. Niet alleen wapperde vanaf veel meer huizen de Nederlandse vlag met wimpel, velen gaven gevolg aan de oproep vanaf 20.30 uur voor de deur te vlaggen. Het resultaat is samengebracht in een Moodfilm van 10 minuten, samengesteld door Cees van der Wal en Peter Stam. Een prachtige sfeerbeeld van een unieke Koningsdag 2020. Na dit succes zullen we er volgend jaar op Koningsdag zeker een verder vervolg aan geven.

Actie win een taart voor je straat

Om verzekerd te zijn van voldoende beeldmateriaal heeft het Oranjecomité een wedstrijd verbonden aan de actie. Met de slogan 'Win een taart voor je straat' werden deelnemers op Koningsdag zelf gevraagd hun straat aan te melden via Alblasserdamsnieuws of Oranjecomité. Dat heeft een mooi resultaat opgeleverd. Meer dan 20 straten hebben zich voor maandavond 20.30 uur opgegeven. Deze straten dingen mee om de hoofdprijs: één 1,5 meter taart per wijk - verwijzend naar de afstandsregel - voor de straat die het best aan de criteria voldoet.

Criteria

De criteria die hebben geleid naar de hoofdprijswinnaars waren:

  1. Aanmelding van de straat met naam van de melder vóór 27 april, 20.30 uur;
  2. Met zoveel mogelijk mensen in de straat Vlaggen voor de Koning en elkaar;
  3. Voor eigen voordeur, in eigen tuin, op balkon of galerij; afstand houdend van de buren;
  4. Met in acht name van de afstandsregels, geen groepen, alleen gezinnen bij elkaar.

Het jurybesluit

De winnaars zijn de deelnemers van de:

  1. Fop Smitstraat
  2. Touwbaan
  3. Combinatie Noachstraat / Van Eesterensingel nrs 213-223 

De hoofdprijswinnaars krijgen, via de contactpersonen, een taart van 1,5 meter. Deze taarten zullen worden aangeboden op 5 mei door de voorzitters van de jury en het Oranjecomité.

Aanmoedigingsprijs voor tien andere straten

Vanuit de tientallen andere inzendingen worden tien deelnemende straten uitgekozen. Voor deze straten is er een slagroomtaart als aanmoedigingsprijs.

Iedereen bedankt!

Alle deelnemende straten, bewoners en vlagzwaaiers worden bedankt voor hun enthousiaste deelname. Niet in de prijzen gevallen? Drone gemist? Niet in de film terug gezien? Bedenk je dat de lol van het moment en het doel van de actie centraal staat: Vlaggen voor de Koning en elkaar!

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur dan een mail aan: info@oranjecomite-alblasserdam.nl.