Koningsdag is Woningsdag - volg het online

Maandag 27 april vieren we Koningsdag. Door het coronavirus verloopt dat dit jaar anders dan we gewend zijn. Hieronder volgt het programma van het Oranjecomité en de gemeente. Enkele onderdelen zijn live te volgen via ons YouTube-kanaal.

Kijk online* onderdelen live mee via YouTube

Wilt u een melding als we live uitzenden?

Abonneer op ons YouTube-kanaal

en stel 'alle meldingen' in.

Programma

06.19 uur Vanaf zonsopgang vlaggen we voor de Koning én voor elkaar. Hijs vlag en wimpel in top aan uw eigen huis, eigen tuin of balkon.
Gehele dag Kleuren voor de Koning, download je tekening op www.koningsdagalblasserdam.nl.
09.00 uur De online* start van Koningsdag Alblasserdam door burgemeester Jaap Paans, voorzitter Oranjecomité Wiebe van Bockel en presentator Wally.
9.45-10.00 uur          Het luiden van alle kerkklokken.
10.00 uur Nationale Aubade vanuit de eigen deuropeningen en balkons. Samen zingen we het Wilhelmus. Zelf het Wilhelmus spelen? Gebruik de partituren van het Koninklijk Concertgebouworkest (zie: www.oranjebond.nl).
10.15-12.00 uur                'Oranje Solo Aubade'. Een verrassingsoptreden voor oudere bewoners van ons dorp!
10.00-16.00 uur                  Koopjes scoren op een digitale kleedjesmarkt via www.oranjebond.nl.
16.00 uur Online* Oranjebitter Proostmoment met voorzitter Oranjecomité Wiebe van Bockel en burgemeester Jaap Paans.
20.30 uur Alblasserdams vlagzwaaien. Iedereen zwaait voor eigen deur, in eigen tuin of op balkon met vlag aan de vlaggenstok. Drone-opnames tussen 20.30 en 20.45 uur. Kijk voor het vlaggenprotocol op www.vlaggen.nl/vlaggenprotocol.
21.00 uur Zonsondergang: Einde Koningsdag Alblasserdam. Alle vlaggen zijn gestreken.

Alle online* te volgen programmaonderdelen worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van de gemeente Alblasserdam. Welke onderdelen dit zijn ziet u aan het sterretje (*). Er zijn ook uitzendingen via de Facebookpagina van het Oranjecomité en de Facebookpagina van Landvast.

Bovenstaand programma in een plaatje

Klik op het plaatje voor een vergroting in PDF.