In gesprek met de burgemeester over vrijheid? Meld u nu aan

Met 75 gesprekken over vrijheid staat burgemeester Jaap Paans stil bij de bevrijding van Nederland, in mei precies 75 jaar geleden. De burgemeester heeft zijn agenda leeg gemaakt van maandag 4 mei 21.00 uur tot en met maandag 11 mei 21.00 uur. In die periode wil hij met minstens 75 Alblasserdammers een uur lang in gesprek. Wie hiervoor voelt, kan zich aanmelden.

BetekenisBurgemeester Jaap Paans

De burgemeester wil graag van gedachten wisselen met inwoners die betekenis geven aan 75 jaar vrijheid. Bent u ouder dan 75, heeft u in Alblasserdam de bombardementen van 11 mei 1940 meegemaakt? Of bent u geboren in 1975, 75 maanden oud, woont u op nummer 75 of voelt u aanleiding tot een gesprek over vrijheid? Meld u aan! Nu we allemaal wat vrijheid opgeven om het coronavirus te bestrijden, krijgt dit woord misschien nog wel meer betekenis. De gesprekken gebeuren telefonisch of via videobellen en worden live of semi-live uitgezonden. Zo kan iedereen die dat wil ze volgen.

Eventueel ook 's nachts

De periode van 4 t/m 11 mei bevat 168 uren. Bij meer dan 100 aanmeldingen worden ook 's nachts gesprekken ingepland. De locoburgemeesters nemen dan in de ochtenden een aantal gesprekken over, zodat de burgemeester wat nachtrust kan inhalen. Naast deze uitnodiging aan alle inwoners nodigt de burgemeester ook zelf een aantal mensen uit voor deze gespreksmarathon.

Aanmelden

Geef bij het aanmelden drie voorkeurstijden door, verspreid over drie dagen tussen 4 mei 21.00 uur en 11 mei 21.00 uur. Dan is er de meeste kans op een succesvolle match in de planning. Aanmelden kan via emailadres: 75jaarSamenVrij@gmail.com.