Jeugd t/m 18 jaar kan weer begeleid buiten sporten

De sportparken Souburgh en Molenzicht gaan vanaf vandaag, 29 april, weer open voor specifieke doelgroepen: kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten en jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen op 1,5 meter afstand van elkaar onder begeleiding buiten sporten.

Dit vloeit voort uit het besluit van het kabinet dat sportverenigingen vanaf 29 april weer activiteiten mogen aanbieden voor de jeugd tot en met 18 jaar, uiteraard wel volgens de richtlijnen van het RIVM. De regie op de uitvoering van deze verruiming ligt bij de gemeenten. De gemeente Alblasserdam werkt hierin samen met de deelnemende sportverenigingen.

Samenwerking met sportverenigingen

De gemeente heeft vorige week een brief gestuurd met een vragenlijst aan de verenigingen in het dorp. Hierop hebben veel verenigingen snel geschakeld en een plan van aanpak opgesteld waardoor er bij de buitenverenigingen weer kan worden gestart met trainen. Ook enkele binnensportverenigingen hebben plannen gemaakt om buiten trainingen aan te kunnen bieden. Na toetsing van deze plannen aan de maatregelen heeft het college besloten om de buitenvelden van Sporthal Molenzicht en Sportpark Souburgh weer open te stellen tijdens de trainingen van de verenigingen.

Veiligheid voorop

In overleg met de (buiten)sportverenigingen zijn voorwaarden opgesteld hoe jongeren zo veilig en verantwoordelijk mogelijk (toch beperkt) onder begeleiding buiten kunnen sporten in de sportparken Souburgh en Molenzicht.

De sportparken zijn alleen open tijdens de afgesproken trainingen. Vrij sporten mag niet op de sportparken.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen begeleid in groepjes trainen of sporten. Zij moeten wel thuis douchen en ouders mogen niet langs de kant staan.

Voor kinderen tussen 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij met elkaar mogen sporten onder begeleiding en met 1,5 meter afstand. Ook voor hen geldt: thuis douchen en geen ouders langs de kant.

Trots

Burgemeester Paans: "Ons college is trots op de verenigingen, bestuurders en de ouders voor hun inzet in zeer korte tijd. Door hun inzet kunnen we weer een kleine stap richting de 'normale situatie' maken. We hopen dan ook dat iedereen zich aan de door de verenigingen opgelegde maatregelen houdt zodat in de nabije toekomst wellicht weer meer mogelijk wordt. Bij de clubs waar dit mogelijk is, is ook ruimte om te sporten voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van een club. Dit is een mooie kans om kennis te maken met een leuke sport."