April 2020

 • Milieustraat Noordpolder dit voorjaar extra lang open

  31 maart 2020

  Van 3 april tot en met 30 mei heeft u meer tijd om grof afval naar de milieustraat te brengen. Milieustraat Noordpolder is in die periode op vrijdag en zaterdag extra lang open, van 08.00 tot 17.30 uur.

 • Waar krijgt u hulp, steun en meer informatie?

  07 juli 2020

  Op Facebook is een groep Coronahulp Alblasserdam opgericht. Daarnaast zijn er diverse landelijke informatienummers en hulplijnen.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  01 april 2020

  Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen. De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (2)

  03 april 2020

  Onze levens zien er na drie weken volledig anders uit door het coronavirus. We houden anderhalve meter afstand, we blijven zoveel mogelijk binnen, als het kan werken we thuis en we niesen in onze elleboog. We weten allemaal dat we dat doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Informatie over mantelzorg tijdens coronacrisis

  03 april 2020
 • SVHW verstuurt geen belastingaanslagen in april

  08 april 2020

  Behalve dat ondernemers en ZZP-ers om uitstel van betaling kunnen vragen tot uiterlijk 31 augustus 2020, verstuurt SVHW in de maand april geen verdere belastingaanslagen en geen aanmaningen of dwangbevelen aan inwoners en bedrijven.

 • Raadscommissies vergaderen digitaal vanaf 14 april

  09 april 2020

  Vanaf dinsdag 14 april vergaderen de raadscommissies van de gemeenteraad van Alblasserdam digitaal.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (3)

  10 april 2020

  We zitten inmiddels in de vierde week van de 'intelligente lockdown', ofwel de 1,5 meter samenleving. Regelmatig loop ik in het dorp en zie gelukkig dat het merendeel van de Alblasserdammers zich goed houdt aan de 1,5 meter afstand. Dat stemt mij tevreden. Het is en blijft immers van levensbelang.

 • Waddenschelpen helpen bij onderhoud van begraafplaats

  10 april 2020

  Rond en tussen de eigen graven op de begraafplaats Oude Torenhof in Alblasserdam worden vanaf dinsdag 14 april gewassen waddenschelpen uitgestrooid. Met hun blauwgrijze kleur vormen de schelpen een mooie achtergrond voor de grafmonumenten.

 • De Rederij: nieuwe naam voor gerenoveerd gemeentehuis

  15 april 2020

  Alblasserdam is een rederij rijker. Het is de naam voor het Huis van de Samenleving, waartoe het voormalige gemeentehuis momenteel wordt gerenoveerd. De Rederij is een dynamische, flexibele werk- en ontmoetingsplek voor alle Alblasserdammers.

 • In gesprek met de burgemeester over vrijheid? Meld u nu aan

  15 april 2020

  Met 75 gesprekken over vrijheid staat burgemeester Jaap Paans stil bij de bevrijding van Nederland, in mei precies 75 jaar geleden. De burgemeester heeft zijn agenda leeg gemaakt van maandag 4 mei 21.00 uur tot en met maandag 11 mei 21.00 uur. In die periode wil hij met minstens 75 Alblasserdammers een uur lang in gesprek. Wie hiervoor voelt, kan zich aanmelden.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (4)

  17 april 2020

  Zes weken na de eerste maatregelen ziet ons leven er door het coronavirus inmiddels volledig anders uit. We houden anderhalve meter afstand, we blijven zoveel mogelijk binnen, als het kan werken we thuis en we niesen in onze elleboog. We bereiden ons voor op de 1,5 meter samenleving. Alhoewel we niet precies weten waar die begint en waar het eindigt. Wel weten we dat we dit doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd

  22 april 2020

  Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld. Vanaf 11 mei gaan basisscholen gedeeltelijk weer open. Kinderen kunnen ook weer beperkt gaan sporten. Het verbod op evenementen en betaald voetbal wordt echter verlengd tot 1 september. Zelfstandig wonende ouderen kunnen beperkt bezoek ontvangen. Premier Rutte: ‘Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf.’ De druk op de zorg is nog steeds gigantisch hoog.

 • Vragenlijst GGD: hoe ervaart u de coronamaatregelen?

  23 april 2020

  De overheid wil graag weten of het ons lukt om ons aan de regels rond het coronavirus te houden en hoe we ons daarbij voelen. U kunt dit laten weten door een vragenlijst in te vullen van de GGD ZHZ.

 • Koningsdag is Woningsdag - volg het online

  23 april 2020

  Maandag 27 april vieren we Koningsdag. Door het coronavirus verloopt dat dit jaar anders dan we gewend zijn. Hieronder volgt het programma van het Oranjecomité en de gemeente. Enkele onderdelen zijn live te volgen via ons YouTube-kanaal.

 • Koninklijke Onderscheiding voor zeven Alblasserdammers

  24 april 2020

  Burgemeester Jaap Paans belde zeven inwoners van Alblasserdam om te vertellen dat het de koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Burgemeester Jaap Paans praat u bij over de coronacrisis (5)

  24 april 2020

  Beste Alblasserdammers, hoe is de persconferentie van dinsdag 21 april van premier Rutte bij u gevallen?

 • Dodenherdenking 4 mei 2020 - herdenk online mee

  28 april 2020

  Op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Vlaggen voor de Koning overweldigend succes

  28 april 2020

  Burgemeester Jaap Paans en voorzitter van het Oranjecomité Wiebe van Bockel kijken met trots terug op een kleurrijke Koningsdag met veel Rood-Wit-Blauw en Oranje.

 • Jeugd t/m 18 jaar kan weer begeleid buiten sporten

  29 april 2020

  De sportparken Souburgh en Molenzicht gaan vanaf vandaag, 29 april, weer open voor specifieke doelgroepen: kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten en jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen op 1,5 meter afstand van elkaar onder begeleiding buiten sporten.

 • Meer en nieuwe textielcontainers in Alblasserdam

  29 april 2020

  Voor de inzameling van textiel gaan we samenwerken met HVC en kringloopbedrijf Opnieuw & Co. Daarom komen er in de week van 11 t/m 15 mei nieuwe textielcontainers in het dorp te staan. Het zijn bovengrondse containers met een donkergroene kleur.

 • Milieustraat ook tijdens Bevrijdingsdag open

  29 april 2020

  Het is nog steeds druk bij de Milieustraat Noordpolder. Daarom is de milieustraat ook op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) open.

 • Online bijeenkomst over A15 Papendrecht-Gorinchem

  30 april 2020

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt u op woensdag 6 of donderdag 7 mei van harte uit voor een vervolgbijeenkomst over de verkenning over de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. In verband met het coronavirus dit keer een online bijeenkomst in de vorm van een webinar.