Maart 2019

• 'Eerst overlast oplossen, dan pas praten over toekomst Kinderdijk'

26 maart 2019

Voordat er verder gesproken wordt over de toekomst van Kinderdijk, moet de grootste overlast door de toenemende toeristenstroom opgelost zijn. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de ‘Verkenning gebiedsperspectief Kinderdijk’.

• Plantageweg in één richting dicht

26 maart 2019

In de week van 1-5 april a.s. wordt de toegang naar het nieuwe parkeerterrein van het nieuwbouwcomplex op het voormalige terrein van Bochanen en de gemeentewerf aangepast. Ook de middenberm in de Plantageweg wordt hierin meegenomen.

• Uitslagen verkiezingen

22 maart 2019

Op woensdag 20 maart waren de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen. In Alblasserdam kozen we voor de provincie Zuid-Holland de leden van de Provinciale Staten. Daarnaast kozen we de leden van het bestuur van Waterschap Rivierenland. Hieronder kunt u onder meer de definitieve uitslag van beide verkiezingen in Alblasserdam lezen.

• Inloopavond over nieuwbouw de Twijn

15 maart 2019

Het huidige gebouw van Integraal Kindcentrum de Twijn aan de Parallelweg maakt plaats voor nieuwbouw. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen zich dinsdagavond 2 april tijdens een inloopavond laten informeren over de definitieve ontwerpplannen. De bijeenkomst in de Twijn (Parallelweg 2) duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

• Baggeren op volkstuincomplex

15 maart 2019

Op dinsdag 19 maart a.s. voert de aannemer voorbereidend werk uit zodat op woensdag 20 maart gestart kan worden met het baggeren van diverse watergangen op volkstuincomplex 't Hoendernest (tussen Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel).

• Voorbereidingen voor aardgasvrij Alblasserdam

13 maart 2019

In een aanzienlijk deel van Alblasserdam start de gemeente vóór 2030 met de voorbereidingen voor aardgasvrij wonen. De duurzame alternatieven gaan per deel van Alblasserdam verschillen. Mogelijke opties zijn een warmtenet en elektrische warmtepompen. Er zijn ook wijken waar een mix van oplossingen voor de hand ligt. Dit blijkt uit de Transitievisie Warmte 1.0 die binnenkort ter vaststelling aangeboden wordt aan de gemeenteraad.