September 2019

 • EHBO afdeling Alblasserdam geeft raadsleden reanimatiecursus

  09 september 2019

  Elf raadsleden en wethouder Peter Verheij volgden vrijdagavond 6 september in Landvast een reanimatiecursus. Onder leiding van vrijwilligers van EHBO afdeling Alblasserdam leerden ze om te gaan met een AED, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

 • Aziatische tijgermug aangetroffen in Alblasserdam

  24 september 2019

  In de omgeving van de Eksterstraat in Alblasserdam is vorige week een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen.

 • Praat mee over de toekomst van het molengebied

  18 september 2019

  De schijnwerpers staan volop gericht op Werelderfgoed Kinderdijk. Daarom werken de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam en de Provincie Zuid-Holland samen met hun partners aan een gebiedsperspectief op Kinderdijk. Op zaterdag 21 september kunt u over deze toekomstvisie in gesprek met de wethouders.

 • Opnieuw Aziatische tijgermug aangetroffen

  24 september 2019

  In de omgeving van de Eksterstraat is opnieuw een Aziatische tijgermug (Aedes albopictus) aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) plaatst daarom meer muggenvallen en laat rioolputten en waterpoeltjes nakijken op de aanwezigheid van larven. Als dat nodig is, worden broedplaatsen verwijderd of behandeld met een middel dat de larven doodt.