Laat u informeren over hulp bij armoede

Wilt u meer weten over hulp bij armoede? Op donderdag 17 oktober, tijdens Wereldarmoededag, kunt u tijdens een inloop bij ParticiPand kennismaken met plaatselijke organisaties die zich inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Voor de eerste 25 bezoekers staat een boodschappenpakket van supermarkt Plus klaar.

Praatje maken

De inloop is van 13.00 tot 14.30 uur in ParticiPand aan de Lelsstraat 2 in de ruimte van  Helpende Handen. U kunt dan een praatje maken met vertegenwoordigers van Quiet, de Voedselbank, de Kledingbank, Stichting Welzijn Alblasserdam, Little free pantry, Vivenz, Helpende Handen, SchuldHulpMaatje, Repaircafé, Financieel Café, het diaconaal platform en de gemeente. Voor alle bezoekers is er koffie, thee en iets lekkers.

Open huis bij Voedselbank en Kledingbank

In het kader van Wereldarmoededag houden de Voedselbank en de Kledingbank op zaterdag 19 oktober bovendien van 10.00 tot 16.00 uur open huis. U kunt een kijkje nemen bij hun locatie en ook hier kennismaken met andere organisaties. De Voedselbank vindt u aan Nicolaas Beetsstraat 5, de Kledingbank zit aan de Randweg 118 (in de voormalige fysiotherapiepraktijk). Elke bezoeker kan bij de Kledingbank een kledingstuk extra uitzoeken.

Hebt of kent u een initiatief dat pas bij Wereldarmoededag? Neem dan contact op met Mariëlle Verhoeve, armoedebestrijder bij de gemeente via mat.verhoeve@alblasserdam.nl of 06 - 405 38 723. Wilt u meer weten over het werk van SchuldHulpmaatje? Lees dan het interview met coordinator Kees Brinkman op onze website.