Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

Melden bij gemeente makkelijker met Fixi

Losliggende stoeptegels, onkruid of defecte openbare verlichting doorgeven? Een melding doen over de buitenruimte is sinds deze week nog eenvoudiger met het systeem Fixi.

In Fixi kunt u de locatie op een kaart aanklikken, met GPS bepalen of de straatnaam intoetsen. Met tekst en eventueel een foto kunt u laten weten waar het om gaat. Fixi is te benaderen via deze website en www.fixi.nl/drechtsteden. Ook is er een app voor Android en iOS.

Gebruik Fixi

Meldingen over de buitenruimte kunt u ook nog steeds telefonisch, via WhatsApp of sociale media doorgeven. Wij adviseren het gebruik van Fixi, dat geschikt voor desktop en mobiel. U kunt zien welke meldingen al zijn gedaan zodat zaken niet dubbel gemeld hoeven worden. Bovendien houden wij u via e-mail of app op de hoogte van de afhandeling. Het is dan mogelijk over en weer nog aanvullende vragen te stellen. Meldingen die binnenkomen via andere kanalen zetten wij ook in Fixi.

Ogen en oren

Wethouder Peter Verheij: ,,Wij ontvangen graag de meldingen van onze inwoners over situaties die onze aandacht vragen. Natuurlijk treffen onze medewerkers deze situaties ook zelf aan, maar de ogen en oren van onze inwoners zijn van grote waarde. Samen zijn we verantwoordelijk om ons dorp mooi, leefbaar en veilig te houden. Op deze manier maken we het met elkaar ‘buiten beter’."

foto: Wethouder Peter Verheij nam Fixi op de markt in gebruik

Wethouder Verheij neemt Fixi in gebruik