Renovatie gemeentehuis start 18 februari

Na een lange periode van voorbereiden gaat de renovatie van het gemeentehuis tot Huis van de Samenleving nu echt van start.

Maandag 18 februari begint een gespecialiseerd bedrijf in opdracht van aannemer Constructif met het verwijderen van asbest. Dit duurt naar verwachting tot half april. Daarna gaat de aannemer aan de slag met het buitenwerk (beton, uitbouw en gevels) om na de zomervakantie de binnenkant van het pand aan te pakken.
De werkzaamheden gaan naar verwachting zo'n 15 maanden duren; als alles volgens plan verloopt wordt het Huis van de Samenleving in het voorjaar van 2020 opgeleverd.

Deel parkeerplaats wordt bouwterrein

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt een deel van de Havenstraat (het parkeerterrein naast het gemeentehuis) en een strook van het Raadhuisplein met bouwhekken afgezet. Het inrichten van de bouwplaats begint op donderdag 14 februari. Om de parkeerplaatsen die hierdoor vervallen te compenseren worden met tijdelijke belijning parkeervakken op het Raadhuisplein gemaakt. Hierdoor kan het plein tijdens de renovatie efficiënter worden gebruikt voor parkeren. Daarnaast kunnen bezoekers van het centrum gebruik blijven maken van het parkeerterrein bij Landvast.

Meer weten?

Op de projectpagina Huis van de Samenleving leest u meer over de werkzaamheden en vindt u de komende maanden ook actuele informatie over de voortgang van de renovatie. Ook vindt u er een kaartje van het bouwterrein en de tijdelijke inrichting van het Raadhuisplein met parkeervakken.