Februari 2019

 • Uitslag analyse inhoud tankwagen later beschikbaar

  27 februari 2019

  Het onderzoek naar de inhoud van de tankwagen die op zaterdag 9 februari voor ernstige stankoverlast zorgde is nog niet klaar.

 • Denk met ons mee over de energievoorziening van de toekomst

  27 februari 2019

  Hoe gaan we Alblasserdam in de toekomst voorzien van elektriciteit en warmte? Wij zoeken inwoners met verstand van zaken die over deze vraag met ons willen meedenken.

 • Speuren naar aardwarmte als alternatief voor gas

  21 februari 2019

  Diep verborgen onder de grond is duurzame warmte beschikbaar. Warmte die we, als we haar omhoog pompen, kunnen gebruiken om huizen en bedrijven mee te verwarmen. Maar waar ligt die warmte precies, hoeveel warmte is er en hoe ziet die diepe ondergrond eruit?

 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  21 februari 2019

  Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen.

 • Maatregelen tegen identiteitsfraude

  20 februari 2019

  Aan de balies in de Publiekswinkel werken wij sinds kort met een documentscanner en met gezichtsvergelijking. Ons doel is om identiteitsfraude, identiteitsdiefstal en look-a-like fraude te voorkomen.

 • Incident met tankwagen aan Edisonweg

  Zaterdag 9 februari 2019 vond een incident met een oververhitte tankwagen plaats bij Den Ouden Tank Transport (OTT) aan de Edisonweg. Dit had ernstige stankoverlast tot gevolg. Hier leest u de diverse nieuwsberichten en veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. In blokjes op deze pagina vindt u diverse documenten die u kunt downloaden, waaronder raadsmemo's en een feitenrelaas.

 • Uit tank ontsnapte stoffen leveren geen blijvende gezondheidsschade op

  15 februari 2019

  De stoffen die vrijkwamen bij het incident met een tankwagen in Alblasserdam op zaterdag 9 februari lijken geen blijvende gezondheidsschade op te leveren. Dat blijkt uit een eerste rapportage over de vrijgekomen stoffen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM heeft een analyse uitgevoerd op luchtmonsters die de brandweer nam in de buurt van de tankwagen.

 • Veelgestelde vragen met antwoorden over incident met tankwagen

  13 februari 2019

  Maandagavond 11 februari is in Cultureel Centrum Landvast een informatieavond gehouden over de stankoverlast. Hierbij waren zo'n 60 bewoners aanwezig. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en deskundigen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, GGD, brandweer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaven een toelichting op het incident en beantwoordden vragen van aanwezigen. Hier vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

 • Riool Wattstraat/ Ampèrestraat extra gespoeld

  10 februari 2019

  Het riool aan de Wattstraat en de Ampèrestraat wordt vanmiddag, zondag 10 februari, extra doorgespoeld. Dat is nodig om de laatste restjes bluswater weg te spoelen die in het riool terecht kwamen tijdens de bestrijding van het incident op de Edisonweg op zaterdag.

 • Bewonersbrief en bewonersavond stankoverlast

  09 februari 2019

  Bewoners van de Vinkenpolderweg, Oude Torenweg, Waterhoven, Kortland en Polderstraat hebben vanavond (9 februari) een brief gekregen van burgemeester Paans over de stankoverlast door een tankwagen aan de Edisonweg. De burgemeester nodigt bewoners ook uit voor een bewonersavond op maandag 11 februari om 19.30 uur in Landvast, Haven 4 in Alblasserdam.

 • Stankoverlast vanaf bedrijventerrein Alblasserdam

  Update 12 februari:
  Maandagavond 11 februari is een informatieavond gehouden over de stankoverlast die zaterdag ontstond op een bedrijventerrein aan de Edisonweg. Hierbij waren zo'n 60 belangstellenden aanwezig. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en deskundigen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, GGD, brandweer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid gaven een toelichting op het incident en beantwoordden vragen van aanwezigen. Het verslag van deze avond wordt toegestuurd aan mensen die aangaven dit op prijs te stellen. Binnenkort vindt u op deze website een overzicht met de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

 • Stankoverlast vanaf Edisonweg

  09 februari 2019

  Er is hevige stankoverlast afkomstig uit een tank op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam. Heeft u last van de stank, sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Heeft u vragen? Bel dan tijdens kantooruren met de gemeente via telefoonnummer 14078.

 • Renovatie gemeentehuis start 18 februari

  06 februari 2019

  Na een lange periode van voorbereiden gaat de renovatie van het gemeentehuis tot Huis van de Samenleving nu echt van start.