Riool Wattstraat/ Ampèrestraat extra gespoeld

Het riool aan de Wattstraat en de Ampèrestraat wordt vanmiddag, zondag 10 februari, extra doorgespoeld. Dat is nodig om de laatste restjes bluswater weg te spoelen die in het riool terecht kwamen tijdens de bestrijding van het incident op de Edisonweg op zaterdag.

Het doorspoelen van het riool duurt enkele uren. Op maandag wordt de situatie nogmaals beschouwd.

Stankoverlast neemt af, in vlagen nog merkbaar

Het lijkt erop dat de stankoverlast als gevolg van het incident aan de Edisonweg afneemt. Toch kan het zijn dat u de geur van rubber of gas nog met vlagen kunt ruiken. Het duurt even voordat de geur helemaal verdwenen is.

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren bellen met telefoonnummer 14 078.

Uitgelicht

Stankoverlast vanaf bedrijventerrein Alblasserdam

Update 12 februari:
Maandagavond 11 februari is een informatieavond gehouden over de stankoverlast die zaterdag ontstond op een bedrijventerrein aan de Edisonweg. Hierbij waren zo'n 60 belangstellenden aanwezig. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en deskundigen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, GGD, brandweer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid gaven een toelichting op het incident en beantwoordden vragen van aanwezigen. Het verslag van deze avond wordt toegestuurd aan mensen die aangaven dit op prijs te stellen. Binnenkort vindt u op deze website een overzicht met de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

Lees verder

Bewonersbrief en bewonersavond stankoverlast

Bewoners van de Vinkenpolderweg, Oude Torenweg, Waterhoven, Kortland en Polderstraat hebben vanavond (9 februari) een brief gekregen van burgemeester Paans over de stankoverlast door een tankwagen aan de Edisonweg. De burgemeester nodigt bewoners ook uit voor een bewonersavond op maandag 11 februari om 19.30 uur in Landvast, Haven 4 in Alblasserdam.

Lees verder