• Uit tank ontsnapte stoffen leveren geen blijvende gezondheidsschade op

15 februari 2019

De stoffen die vrijkwamen bij het incident met een tankwagen in Alblasserdam op zaterdag 9 februari lijken geen blijvende gezondheidsschade op te leveren. Dat blijkt uit een eerste rapportage over de vrijgekomen stoffen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM heeft een analyse uitgevoerd op luchtmonsters die de brandweer nam in de buurt van de tankwagen.

• Veelgestelde vragen met antwoorden over incident met tankwagen

Zaterdag 9 februari 2019 vond een incident met een oververhitte tankwagen plaats bij Den Ouden Tank Transport (OTT) aan de Edisonweg. Dit had ernstige stankoverlast tot gevolg. Hier leest u de veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. In een blokje elders op deze pagina vindt u diverse documenten die u kunt downloaden, waaronder raadsmemo's en een feitenrelaas.

• Riool Wattstraat/ Ampèrestraat extra gespoeld

10 februari 2019

Het riool aan de Wattstraat en de Ampèrestraat wordt vanmiddag, zondag 10 februari, extra doorgespoeld. Dat is nodig om de laatste restjes bluswater weg te spoelen die in het riool terecht kwamen tijdens de bestrijding van het incident op de Edisonweg op zaterdag.

• Bewonersbrief en bewonersavond stankoverlast

09 februari 2019

Bewoners van de Vinkenpolderweg, Oude Torenweg, Waterhoven, Kortland en Polderstraat hebben vanavond (9 februari) een brief gekregen van burgemeester Paans over de stankoverlast door een tankwagen aan de Edisonweg. De burgemeester nodigt bewoners ook uit voor een bewonersavond op maandag 11 februari om 19.30 uur in Landvast, Haven 4 in Alblasserdam.

• Stankoverlast vanaf bedrijventerrein Alblasserdam

Update 12 februari:
    Maandagavond 11 februari is een informatieavond gehouden over de stankoverlast die zaterdag ontstond op een bedrijventerrein aan de Edisonweg. Hierbij waren zo'n 60 belangstellenden aanwezig. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en deskundigen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, GGD, brandweer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid gaven een toelichting op het incident en beantwoordden vragen van aanwezigen. Het verslag van deze avond wordt toegestuurd aan mensen die aangaven dit op prijs te stellen. Binnenkort vindt u op deze website een overzicht met de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

• Stankoverlast vanaf Edisonweg

09 februari 2019

Er is hevige stankoverlast afkomstig uit een tank op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam. Heeft u last van de stank, sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit. Heeft u vragen? Bel dan tijdens kantooruren met de gemeente via telefoonnummer 14078.

• Renovatie gemeentehuis start 18 februari

06 februari 2019

Na een lange periode van voorbereiden gaat de renovatie van het gemeentehuis tot Huis van de Samenleving nu echt van start.