Fietspad West Kinderdijk deels afgesloten door werkzaamheden

Vanaf maandag 19 augustus tot eind september is het fietspad aan de West Kinderdijk deels afgesloten. Het gaat om ongeveer 2 kilometer fietspad tussen het Zwarte Paard en IHC.

Op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur legt BAM een glasvezelverbinding aan in de berm naast het fietspad. Voor de veiligheid is het fietspad tijdens het werk elke dag voor ongeveer 100 meter afgesloten. Fietsers kunnen over de dijk via een voor hen speciaal afgezet stuk rijbaan.

Verkeersregelaars

Voor auto's is maar één rijstrook beschikbaar op de plek waar gewerkt wordt. Er staan stoplichten die om en om het verkeer richting Alblasserdam en het verkeer richting Kinderdijk door laten. De maximumsnelheid wordt beperkt naar 30 km/u. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. De andere helft van de rijstrook is beschikbaar voor fietsers.

Alleen op werkdagen overdag

De werkzaamheden vinden alleen plaats op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Buiten deze tijden is het volledige fietspad weer beschikbaar en is de afzetting op de rijbaan weg. Het werk schuift elke dag 100 meter op. Borden geven op tijd de werkzaamheden aan.

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met BAM. Vanaf 19 augustus kunt u bellen met Richard Siffels van BAM: 06 15 606 895. Tot 19 augustus kunt u terecht bij Wim Schakel via 06 22 786 518.

Fietspad West Kinderdijk