'Hulpdiensten moeten vrije doorgang hebben'

Maandagavond 15 april is de brandweer samen met de politie, de gemeente en de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in Alblasserdam de wijken in gegaan met als doel de bereikbaarheid van de hulpdiensten te verbeteren.

Zij controleerden of voertuigen op de juiste manier geparkeerd stonden in de daartoe bestemde parkeervakken. De hulpdiensten moeten immers altijd vrij toegang hebben in de straten van Alblasserdam. Fout geparkeerde auto's (in totaal 28) kregen deze avond een gele kaart onder de ruitenwisser als waarschuwing en in sommige situaties gingen de hulpdiensten het gesprek aan met de eigenaren van de verkeerd geparkeerde voertuigen. Zij begrepen het belang van goed bereikbare straten. Daarnaast spraken de hulpdiensten met wijkbewoners, zij gaven aan dat zij het een goede actie vonden.

Aanspreken
Burgemeester Paans: "Ik vind het belangrijk dat de hulpdiensten een vrije doorgang in de straten van Alblasserdam hebben en zo snel mogelijk bij een incident kunnen komen, zonder dat zij gehinderd worden door fout geparkeerde voertuigen. Laten we elkaar daar ook op aanspreken. Het op tijd arriveren van de hulpdiensten kan net het verschil maken, soms zelfs tussen het redden van een leven of te laat arriveren. Dat laatste willen we natuurlijk niet."