• Tellingen moeten meer inzicht geven in verkeersstromen Kinderdijk

29 maart 2019

Verkeer dat Kinderdijk in- en uitgaat, wordt de komende twee maanden nauwkeurig gemonitord. De tellingen zijn onderdeel van een verkeersonderzoek naar de knelpunten in het gebied als gevolg van de toenemende toeristenstroom.

• Informatie na brand bij papierrecycler in Dordrecht

02 april 2019

Op maandagavond 1 april heeft er een grote brand gewoed bij Peute Papierrecycling BV aan de Veerplaat in Dordrecht. Daarbij zijn roetdeeltjes en verbrande brokstukken neergekomen in de wijde omgeving van de brand. Heeft u vragen, bel dan het publieksnummer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: 088-6365200. Meer informatie vindt u op de website www.zhzveilig.nl.

• Verkeerslichten Haven tijdelijk buiten gebruik

02 april 2019

De verkeerslichten bij de oversteekplaats van het Raadhuisplein naar Landvast zijn van maandagmiddag 8 tot en met woensdagochtend 10 april buiten gebruik. Verkeersregelaars leiden het verkeer tijdens de spitsuren in goede banen.

• Molen Souburgh veel beter bereikbaar met nieuwe toegangsweg

10 april 2019

De Alblasserdamse molen Souburgh krijgt een eigen toegangsweg zodat de molen na restauratie op ieder moment kan worden bezocht door bewoners van Alblasserdam en omgeving, schoolklassen en toeristen.

• 'Hulpdiensten moeten vrije doorgang hebben'

16 april 2019

Maandagavond 15 april is de brandweer samen met de politie, de gemeente en de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in Alblasserdam de wijken in gegaan met als doel de bereikbaarheid van de hulpdiensten te verbeteren.

• Terugdringen overlast door toeristen Kinderdijk heeft prioriteit

23 april 2019

Het zonnige paasweekeinde heeft veel bezoekers naar de Nederlandse toeristische trekpleisters getrokken. De belangstelling voor de molens van Kinderdijk leidde op sommige plekken en in sommige situaties tot overlast.

• Onderzoek naar lood bij kinderspeelplaatsen positief afgerond

26 april 2019

Het loodgehalte in de bodem van speeltuinen in Alblasserdam en de rest van de regio geeft geen aanleiding om direct maatregelen te nemen of de bodem te saneren. Dit heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) bekendgemaakt.

• Meepraten over toekomst openbaar vervoer in Alblasserdam

01 mei 2019

Op initiatief van de gemeente kunnen inwoners van Alblasserdam op dinsdag 14 mei in gesprek over de toekomst van het openbaar vervoer. Bij de bijeenkomst zijn ook vertegenwoordigers van de provincie en van de vervoerders aanwezig.

• Zaterdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking

01 mei 2019

Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking in Alblasserdam. Wij herdenken alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.