Scootmobieldag op 21 augustus

Op dinsdag 21 augustus is er een scootmobiel informatiedag in Alblasserdam.

Scootmobielers in Alblasserdam kunnen hier informatie krijgen over en oefenen met het rijden met een scootmobiel. Ook worden de verkeersregels doorgenomen, die nogal kunnen verschillen omdat de scootmobiel op de weg, het fietspad en de stoep mag. Na de theorie is er gelegenheid om onder professionele begeleiding een route te maken door Alblasserdam met de eigen scootmobiel en vaardigheden te oefenen op een speciaal parcours. Tot slot kan een leverancier ter plaatse kleine problemen aan de scootmobiel verhelpen.

Gratis, maar aanmelden verplicht

De dag duurt van 10.00 tot 15.30 uur en is bij de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam (parkeerterrein Makado). Er zijn geen kosten aan verbonden maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland: 0184-685317 of werkgroepsenioren@kpnmail.nl tot uiterlijk vrijdag 10 augustus 2018. Lunch is inbegrepen.

Nul verkeersslachtoffers

De scootmobiel informatiedag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Alblasserdam en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden. Met deze activiteit ondersteunen zij de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.