Inzamelzakken plastic afval voor hoog- én laagbouw

Beschikt u over een container voor plastic, metaal en drankenkartons (PMD) maar wilt u ook graag de plastic zakken voor dit type afval gebruiken? Dan kunt deze vanaf nu gratis online bestellen op de website van afvalinzamelaar HVC.

Extra service

De plastic zakken om PMD in te verzamelen waren tot nu toe vooral bedoeld voor bewoners van hoogbouwwoningen zoals flats. Zij beschikken immers niet over een container voor plastic, metaal en drankenkartons. De mogelijkheid om de gratis zakken online te bestellen wordt nu ook geboden aan mensen die in een laagbouwwoning wonen. Diverse bewoners met een container voor PMD lieten weten dat zij de zakken graag willen gebruiken om in huis het afval te verzamelen, voordat het de container in gaat. De inzamelzakken voorzien dus in een behoefte en voorkomen bovendien vervelende luchtjes. Met deze extra service komt de gemeente Alblasserdam tegemoet aan de vraag van inwoners.

Bestellen

U bestelt de inzamelzakken online door uw postcode en huisnummer in te voeren op de website https://webshop.hvcgroep.nl/zakkenbestellen. Circa 6 werkdagen na uw bestelling ontvangt u een pakketje met 24 zakken. De gratis inzamelzakken zijn ook telefonisch te bestellen via de klantenservice van HVC, telefoonnummer 0800-0700. Wie de afvalzakken liever zelf ophaalt, kan terecht bij de publiekswinkel, Cortgene 9A.

Inzamelzak voor PMD