Diploma voor deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam

De eerste elf deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam kregen woensdag 4 juli hun diploma in het MFC Maasplein uit handen van hun docent Ruud Roth.

Met breed lachende geslaagden, trotse familieleden, bloemen en taart werd het een feestelijke bijeenkomst.

Diploma

De elf begonnen in september met de entree-opleiding (niveau 1) van het Da Vinci College. Wat achtergrond en de leeftijd betreft zijn de deelnemers zeer verschillend. Een deel van hen is statushouder, anderen zijn in Nederland geboren en getogen. Wat hen bindt is dat ze nooit een opleiding hebben afgerond en geen diploma hebben.
Samenwerking

Door het project Kansrijk Alblasserdam, een samenwerking tussen de gemeente en het Da Vinci College, kregen zij de kans om alsnog een diploma te halen. De gemeente betaalde voor hen het lesgeld en het boekengeld.
Basisopleiding

De entree-opleiding is een basisopleiding met algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding, burgerschap en sociale- en studievaardigheden. De deelnemers gaan één dag per week naar school en lopen twee dagen stage bij een erkend leerbedrijf. Met het diploma op zak kunnen zij een opleiding op MBO2-niveau gaan volgen of op zoek gaan naar werk, bijvoorbeeld in de bouw of de zorg.

Tweede groep

In september begint een tweede groep deelnemers aan een entree-opleiding in het kader van Kansrijk Alblasserdam. Bovendien gaan na de zomer twee MBO2 opleidingen in Alblasserdam van start, te weten Zorg en Techniek.

de geslaagden poseren met hun diploma

De elf deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam ontvingen hun diploma uit handen van hun docent Ruud Roth van het Da Vinci College (voorste rij, derde van links).