• 'Hulpdiensten moeten vrije doorgang hebben' 16 april 2019

Maandagavond 15 april is de brandweer samen met de politie, de gemeente en de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in Alblasserdam de wijken in gegaan met als doel de bereikbaarheid van de hulpdiensten te verbeteren.

• Molen Souburgh veel beter bereikbaar met nieuwe toegangsweg 10 april 2019

De Alblasserdamse molen Souburgh krijgt een eigen toegangsweg zodat de molen na restauratie op ieder moment kan worden bezocht door bewoners van Alblasserdam en omgeving, schoolklassen en toeristen.

• Tellingen moeten meer inzicht geven in verkeersstromen Kinderdijk 29 maart 2019

Verkeer dat Kinderdijk in- en uitgaat, wordt de komende twee maanden nauwkeurig gemonitord. De tellingen zijn onderdeel van een verkeersonderzoek naar de knelpunten in het gebied als gevolg van de toenemende toeristenstroom.

• 'Eerst overlast oplossen, dan pas praten over toekomst Kinderdijk' 26 maart 2019

Voordat er verder gesproken wordt over de toekomst van Kinderdijk, moet de grootste overlast door de toenemende toeristenstroom opgelost zijn. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de ‘Verkenning gebiedsperspectief Kinderdijk’.

• Plantageweg in één richting dicht 26 maart 2019

In de week van 1-5 april a.s. wordt de toegang naar het nieuwe parkeerterrein van het nieuwbouwcomplex op het voormalige terrein van Bochanen en de gemeentewerf aangepast. Ook de middenberm in de Plantageweg wordt hierin meegenomen.

• Denk met ons mee over de energievoorziening van de toekomst 27 februari 2019

Hoe gaan we Alblasserdam in de toekomst voorzien van elektriciteit en warmte? Wij zoeken inwoners met verstand van zaken die over deze vraag met ons willen meedenken.

• Groot onderhoud begraafplaats 30 januari 2019

Van 4 februari tot eind april vindt groot onderhoud plaats aan begraafplaats Oude Torenhof in Alblasserdam.