Nieuws

 • Speuren naar aardwarmte als alternatief voor gas 21 februari 2019

  Diep verborgen onder de grond is duurzame warmte beschikbaar. Warmte die we, als we haar omhoog pompen, kunnen gebruiken om huizen en bedrijven mee te verwarmen. Maar waar ligt die warmte precies, hoeveel warmte is er en hoe ziet die diepe ondergrond eruit?

 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus 21 februari 2019

  Deze maand verstuurt SVHW weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen.

 • Uit tank ontsnapte stoffen leveren geen blijvende gezondheidsschade op 15 februari 2019

  De stoffen die vrijkwamen bij het incident met een tankwagen in Alblasserdam op zaterdag 9 februari lijken geen blijvende gezondheidsschade op te leveren. Dat blijkt uit een eerste rapportage over de vrijgekomen stoffen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM heeft een analyse uitgevoerd op luchtmonsters die de brandweer nam in de buurt van de tankwagen.

 • Veelgestelde vragen met antwoorden over incident met tankwagen 13 februari 2019

  Maandagavond 11 februari is in Cultureel Centrum Landvast een informatieavond gehouden over de stankoverlast. Hierbij waren zo'n 60 bewoners aanwezig. Burgemeester Jaap Paans, wethouder Arjan Kraijo en deskundigen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, GGD, brandweer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaven een toelichting op het incident en beantwoordden vragen van aanwezigen. Hier vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

 • App over dreiging van hoog water 31 januari 2019

  Met de app #tothier kunt u zien hoeveel water uw huis in stroomt als rivier- of zeedijken breken.

 • Groot onderhoud begraafplaats 30 januari 2019

  Van 4 februari tot eind april vindt groot onderhoud plaats aan begraafplaats Oude Torenhof in Alblasserdam.