Jaarwisseling 2022-2023

De feestdagen komen eraan! Als gemeente zetten we in op een fijne jaarwisseling voor alle Alblasserdammers. Daarom nemen we een aantal maatregelen. Hieronder leest u er meer over.

 • Vuurwerkvrije zones

  Er zijn twee vuurwerkvrije zones in het dorp. Eentje rondom de Alblashof en kinderboerderij De Plantage. De andere is bij manege Beyaert.

 • Carbidschieten tijdens de jaarwisseling

  Carbidschieten mag tijdens de jaarwisseling op het grasveld aan de Kabelbaan, tegenover de carpoolplaats. Hierbij gelden een aantal regels. U moet vooraf toestemming vragen. Dit kan tot vrijdag 23 december door een e-mail te sturen naar veiligheid@alblasserdam.nl.

 • Vuurwerkoverlast melden

  Vuurwerk afsteken mag alleen op Oudejaarsavond. Om de vuurwerkoverlast zoveel mogelijk te beperken, zijn de gemeentelijke handhavers in december vaker op straat. Ze kunnen echter niet overal tegelijk zijn. Daarom vragen we uw hulp.

 • Huisdieren tijdens de jaarwisseling

  Huisdieren en vuurwerk gaan niet altijd even goed samen. We vragen inwoners om op Oudejaarsavond tussen 22.00-23.00 uur geen vuurwerk af te steken. Zo kunnen hondenbezitters hun viervoeter rustig uitlaten.

 • Een gezellige jaarwisseling voor iedereen

  14 december 2022

  De feestdagen staan voor de deur. Om te zorgen dat die voor iedereen prettig en veilig verlopen, neemt de gemeente maatregelen.