Interviews over het coronavirus

Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Met regelmaat laten wij een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. De interviews zijn te lezen op de Gemeentepagina in de Klaroen en op onze website.

 • Interview Hans Laheij van Landvast: 'Respecteer de regels en wees aardig voor elkaar'

  07 oktober 2020

  Het coronavirus raakt ons allemaal en is nog niet bedwongen. Wat betekent dit eigenlijk voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs en de zorg in ons dorp? Hierover laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord. Deze keer is dat Hans Laheij, directeur van cultureel centrum Landvast.

 • Interview Anke van Veen (Voedselbank): 'We moeten voor het eerst zelf voedsel inkopen'

  24 februari 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Anke van Veen, bestuurslid van de Voedselbank Alblasserdam.

 • Interview Dave Pieplenbosch: 'Karatetraining geven we nu buiten op kunstgras'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Vandaag: Dave Pieplenbosch, trainer/coach bij Karate Instituut Wairando. Tijdens de eerste golf raakte hij besmet met het coronavirus.

 • Interview Martijn Beekhof: 'Online onderwijs kan de klas niet vervangen'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Martijn Beekhof, directeur van Integraal Kindcentrum De Twijn.

 • Interview Géanne Kwakernaak: 'Door corona hebben meer mensen onze hulp nodig'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Géanne Kwakernaak, maatschappelijk werker en cliëntondersteuner bij Stichting De Sociale Basis. Dit is een onderdeel van MEE- Vivenz, organisatie voor maatschappelijke dienstverlening.

 • Interview Monique van Asperen: 'Op afstand werken is moeilijk in ons vak'

  19 mei 2021

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Monique van Asperen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

 • Interview Indy Zonnevijlle: 'Wanneer zal alles eindelijk weer normaal zijn?'

  09 december 2020

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Indy Zonnevijlle (23), voetbalster bij VV De Alblas.

 • Interview Marja van Zessen: 'Gelukkig zijn klanten trouw en loyaal'

  25 november 2020

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Marja van Zessen van drogisterij DA Mooi Van Zessen in het Makadocentrum.

 • Interview Siegfried Idzerda: 'Ik begreep dat het leven hier kon stoppen'

  11 november 2020

  Wat betekent het coronavirus voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs, de zorg en onze inwoners? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: Siegfried Idzerda (52) die flink ziek werd van het virus en maar net buiten de intensive care bleef.

 • Interview Bjorn van Dijl: ‘We moeten minder praten en ons beter gedragen’

  28 oktober 2020

  Het coronavirus raakt ons allemaal en is nog niet bedwongen. Wat betekent dit voor het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs en de zorg in ons dorp? Op deze plek laten wij met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer: horecaondernemer Bjorn van Dijl, oprichter van de Willaerts Group waar restaurant Le Barrage onder valt.

 • Interview huisarts Cathleen van der Vlist: 'Samen komen we door deze moeilijke tijd heen'

  14 oktober 2020

  Het coronavirus raakt ons allemaal en is nog niet bedwongen. Wat betekent dit eigenlijk voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, de ondernemers, het onderwijs en de zorg in ons dorp? Wij laten met regelmaat een Alblasserdammer aan het woord die erover vertelt. Dit keer Cathleen van der Vlist, huisarts bij Huisartsenpraktijk Den Hartog.