Samenstelling jury

Een deskundige jury beoordeelt de 'groene ideeën' van de deelnemers aan de prijsvraag. Hieronder leest u wie er in de jury zitten.

Dick de Groot

Dick de Groot is bestuurslid van de Stichting De Groene Long. De Stichting maakt zich sterk voor behoud en versterking van de natuur en de landschappelijke waarde van de groene long van Alblasserdam (Park Huis te Kinderdijk, het Lange Land, het Hoendernest en 't Lammetjeswiel en omgeving). Dit betekent in de praktijk een evenwichtig beheer van De Groene Long en de aansluitende zones, waarin flora en fauna tot hun recht komen. Verder zet de stichting zich in voor het behoud van de natuurhistorische, educatieve en landschappelijke waarden van het natuurgebied. In het dagelijks leven is Dick afdelingshoofd in een gevangenis. In zijn vrije tijd geniet hij graag wandelend en fietsend van de natuur, rondom huis en daarbuiten.

Nico Treure

Als voorzitter van de ondernemersvereniging OV De Noord weet Nico als geen ander wat er speelt in de gemeente Alblasserdam. In ondernemerskringen staat  Nico bekend als zeer begaan met duurzaamheid. Het dak van zijn bedrijf Ford Wensveen ligt vol zonnepanelen. Minder mensen zullen weten dat hij privé ook ervaringsdeskundige is. Zo is hij sinds 2014 in het bezit van een groen dak op zijn eigen huis.

Riens Gort

Dankzij zijn actieve deelname aan belangengroepen en klankbordgroepen staat ras-Alblasserdammer Riens Gort in de gemeente bekend als een 'zeer betrokken inwoner' en een 'echt ondernemerstype'. Na de verkoop van zijn optiekzaak Riens Gort Optiek, is Riens nog steeds landelijk actief op zijn voormalige vakgebied. In Alblasserdam helpt hij met veel plezier vele zaterdagen mee met de ‘handen uit de mouwen dagen’ van De Groene Long. Achter zijn dijkhuis heeft hij een ouderwetse boomgaard met enkele tientallen hoogstamfruitbomen, waarin hij vele uren doorbrengt.

Kees Okker

Kees Okker is werkvoorbereider bij de afdeling buitenruimte van de gemeente. Hij heeft jarenlange ervaring met  voorbereiding, aanleg en onderhoud van verschillende (groen) projecten in de buitenruimte. Met eigen ogen heeft hij kunnen zien hoe mooi de inrichting kan worden als er meer initiatief bij de inwoners ligt, maar helaas ook wat er gebeurt als deze inzet verwaterd. Zijn praktische kennis over de haalbaarheid van groene initiatieven komt dus goed van pas. Zelf is hij trotse eigenaar van een heuse waterput van 500 liter aan zijn huis, waarmee hij de hele zomer lang zijn tuin van opgeslagen regenwater kan voorzien.

Arie den Boer

Als Alblasserdamse participatiedeskundige maakt Arie zich graag sterk voor het vergroenen van de gemeente. Denk maar eens aan zijn inzet voor vlindertuinen in Alblasserdam die vol staan met waardplanten voor rupsen en waar vlinders volop nectar kunnen vinden. Hij is zelf de trotse eigenaar van een zeer gezond groen dak (zie onderstaande foto). Voor vragen over (ervaringen met) een groen dak kunt u dus bij hem terecht.
Sedumdak van Arie den Boer