Vooruitgang boeken

Wat ben ik blij! Blij dat de gemeenteraad eind september heeft gekozen voor herstel van het zwembad. Blij dat het de ambtenaren gelukt is om in korte tijd diverse scenario’s te onderzoeken. Blij dat de keus is gemaakt voor een betonnen bassin, omdat het een duurzamere optie is dan een RVS-bassin. Maar bovenal ben ik blij dat we deze belangrijke voorziening teruggeven aan het dorp.

In een fit en groen dorp in de polder hoort gewoon een zwembad. Het is in onze waterrijke omgeving belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kunnen leren zwemmen. Maar ook verenigingen, senioren en andere recreanten maken gebruik van het bad. Zwemmen en andere watersporten dragen bij aan een goede gezondheid. 

Sociaal

Zwemmen is niet alleen gezond, het bevat ook een sociaal element. De wekelijkse afspraak met vrienden en bekenden in het zwembad wordt nu door menigeen gemist. Zelf mis ik als recreatief gebruiker van het zwembad zowel het sportieve moment als de beleving van oude bekenden tegenkomen en spontane gesprekjes. Ik kan daarom niet wachten tot het bad weer open gaat. De renovatie van het zwembad wordt een hele klus. We hebben samen met het bouwteam en de aannemer een strakke planning opgesteld. We streven naar een hernieuwde opening eind 2023. Een ambitieus doel, maar gelet op het enthousiasme en de inzet bij alle betrokkenen, heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. 

Veranderingen

Van het zwembad naar de diverse woningbouwprojecten in ons dorp. Er zit voortgang in en dat is fijn. Tegelijkertijd merk ik soms ook dat omwonenden moeite hebben met de veranderingen in hun omgeving. Vragen als: ‘Wat gebeurt er met mijn huis of uitzicht?’ of ‘Hoe zit het straks met parkeren?’ worden regelmatig gesteld. Ik snap die zorgen. En ik wil graag benadrukken dat u voor dit soort zaken bij de gemeente terecht kunt. We kunnen niet altijd alles direct oplossen, maar we kunnen wel naar uw wensen en zorgen luisteren. Ik geloof namelijk dat we met uw inbreng betere plannen kunnen maken. Daarom sluit ik af met een oproep: kom naar de inloopavonden, stuur de gemeente een email en laat van u horen!

Freek de Gier
Wethouder

Foto Freek de Gier