Van raadslid naar wethouder

Na mijn collega's Marten Japenga en Freek de Gier is het nu aan mij om me voor te stellen als uw nieuwe wethouder.

Geheel onbekend ben ik waarschijnlijk niet. Mijn naam is Ramon Pardo en ik ben sinds 2010 lokaal politiek actief als raadslid in ons dorp. Als wethouder ga ik me bezighouden met onder andere de financiën van de gemeente.

Spaanse vader

Misschien eerst even een kleine toelichting op mijn achternaam omdat die vaak vragen oproept. Officieel luidt mijn achternaam Pardo Kruidenier. Ik heb een Spaanse vader en in Spanje krijg je de achternaam van je vader én moeder. Een ijverige Rotterdamse ambtenaar vond in 1968 dat hij de volledige achternaam moest noteren in het geboorteregister. Zo ontstond een nieuwe familienaam  die nu ook voor mijn kinderen geldt. 

Actief worden

Wij zijn als gezin in 2005 in Alblasserdam komen wonen. Voor die tijd woonden we in het dorp Kinderdijk waar we vanuit Rotterdam naartoe waren verhuisd. Mijn kinderen zaten al enige jaren op 't Nokkenwiel en zelf was ik daar actief als lid van de medezeggenschapsraad. Als inwoner van de wijk Alblasserwerf kwam ik intensief in contact met de gemeente en verdiepte ik me verder in de lokale politiek. Ramon Pardo

In de politiek

Als je je actief verdiept in lokale vraagstukken en graag wilt meepraten over problemen en oplossingen dan kan dat in onze gemeente. Dat is mijn ervaring in de afgelopen jaren. Hierbij had ik het geluk Elias Gijsen tegen het lijf te lopen. Hij was in de jaren zeventig en tachtig raadslid en wethouder en deelde zijn kennis en ervaring graag met mij. Met zijn hulp en die van enthousiaste lokale partijleden lukte het in 2010 raadslid voor onze partij te worden. 

Verantwoordelijkheid

Als raadslid namens een oppositiepartij heb ik tien jaar uitgebreid de kans gekregen om mee te praten, wat ik vaak niet naliet. Maar politiek actief zijn betekent ook dat je dingen wilt bijsturen of veranderen. En dat is in de oppositie toch lastiger. Na de verkiezingen van 2022 kreeg ik de kans om als wethouder op een meer sturende manier bij te dragen aan lokale vraagstukken. Daar zet ik graag mijn schouders onder want: Samen zijn we Alblasserdam. 

Ramon Pardo,
wethouder