Samenwerking

Ik ben Marten Japenga en ben sinds 2 juni wethouder buitenruimte, verkeer, duurzaamheid, welzijn en buurtaanpak in Alblasserdam.

Daarmee viel ik met mijn neus in de boter. Niet alleen doordat we als nieuwe wethouders een warm welkom kregen in het gemeentehuis, maar ook doordat ik direct op mijn eerste werkdag werd geïnterviewd door een journalist van het landelijke tv-programma 112Vandaag. 

Gastvrij

Hij maakte een item over de bekende bocht in de Oost Kinderdijk en vroeg me wat mijn plannen waren. Ik heb hem verteld dat we binnenkort met bewoners in gesprek gaan over oplossingen. Zo raakte ik al snel vertrouwd met het dorp en zijn inwoners. De opening van de nieuwe halfpipe in het skatepark, de informele borrel bij het Brughuis en de opening van de opgeknapte binnentuin tussen Eksterstraat en Waalsingel, droegen daaraan ook bij. Ik ben overal zeer gastvrij ontvangen. De komende tijd hoop ik nog veel meer mensen te ontmoeten.

Buurgemeente Marten Japenga

Ik zal wat meer over mezelf te vertellen. Ik woon in de buurgemeente Ridderkerk en heb 30 jaar in het welzijnswerk gewerkt. De afgelopen 8 jaar was ik wethouder namens de ChristenUnie in Ridderkerk. Zodoende kende ik Alblasserdam al enigszins. Ook privé ken ik het dorp. Toen de kinderen klein waren, namen we ze mee naar de Wipmolen. Tegenwoordig genieten mijn vrouw en ik graag van een avondje eten en film in Landvast. Ook bij de Hornbach, het Koperdraadje en diverse restaurants komen we graag. En ik ben benieuwd welke mooie nieuwe plekken ik nog ga ontdekken!

Samenleven

Er is in Alblasserdam genoeg te doen. Een dorp is altijd in beweging en nooit helemaal af. Ik noemde de Oost Kinderdijk al even. Maar ook de overlast aan de Ponykade kwam langs in de gemeenteraad. Het samenleven van mensen heeft altijd wel wat voeten in de aarde. Gelukkig lukt het meestal om er samen uit te komen. Soms is er iets extra's voor nodig. Ik ga me daarvoor samen met allerlei partners inzetten en kijk uit naar de samenwerking. Samen zijn we Alblasserdam!


Marten Japenga,
wethouder