Frisse start

In deze column wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mij aan u voor te stellen als een van de vier nieuwe wethouders in Alblasserdam. Mijn naam is Freek de Gier, ik woon in Alblasserdam, ben getrouwd en voormalig raadslid en fractievoorzitter voor de VVD.

Tot begin dit jaar heb ik altijd gewerkt in commerciële functies binnen de grafische industrie. Dat begon ooit bij verpakkingen, maar de afgelopen jaren werkte ik aan de digitalisering en online product presentaties van multinationals. 

Bewuste keuze

In december 2021 heb ik heel bewust de keuze gemaakt om mij kandidaat te stellen voor het wethouderschap. Daarna volgde een spannende periode: het schrijven van een programma, de verkiezingen zelf en natuurlijk de uitslag. En met een goede uitslag alleen ben je er nog niet. Je moet ook goed kunnen samenwerken met andere partijen. Dat was in ons dorp niet eenvoudig. De coalitiebreuk en het beschadigde vertrouwen onderling lagen nog vers in het geheugen. 

Nieuwe kansenFreek de Gier

Maar als de ene deur gesloten wordt, gaat de andere open. Zo ook in ons damdorp. Er lagen kansen voor een hele nieuwe coalitie. Met nieuwe wethouders, nieuwe ideeën en nieuwe energie. En, niet onbelangrijk, veel vertrouwen in elkaar als nieuwe coalitie. Onder begeleiding van informateur Rik Houtman zijn we samen tot een coalitieakkoord gekomen. We hebben een programma geschreven waarin alle Alblasserdammers voorop staan: 'Samen zijn we Alblasserdam'. 

Aan het werk

Na de beëdiging op donderdag 2 juni begonnen we op dinsdag 7 juni aan onze nieuwe baan. We werden als kersverse wethouders ontvangen met een ontbijt en kennismakings-race in Landvast en in de Rederij. Na deze drukke en gezellige ochtend begon al snel het echte werk: vergaderingen, dossiers lezen, werkbezoeken, persoptredens en nog veel meer. Kortom: de kop is eraf. De eerste indrukken zijn goed en ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s op het gemeentehuis, in de gemeenteraad en bij de regionale partners. Maar bovenal ga ik mij de komende vier jaar als wethouder inzetten voor alle Alblasserdammers. 

Freek de Gier,
wethouder