Energiecoaches gezocht

Twee weken geleden stond er een man voor mijn huis die foto's van mijn huis maakte. Natuurlijk was ik nieuwsgierig waarom hij dat deed. Ik stapte op hem af en vroeg waarom hij mijn huis fotografeerde. ‘Daar heeft u zelf om gevraagd', antwoordde hij geheimzinnig.

 Ik kon het mij niet herinneren. Totdat hij uitlegde dat hij de foto's maakte met een warmtecamera. Toen herinnerde ik mij weer dat ik een tijdje geleden inderdaad gevraagd heb om een scan te maken. 

Isoleren

Net als heel veel andere mensen wilde ik ook wel eens weten wat ik nog meer kan doen om mijn huis goed te isoleren. De muren hebben we laten isoleren toen we het huis zo’n vijftien jaar geleden kochten. Ook de ramen hebben we laten vervangen. En toch verstook ik nog best veel gas om het huis warm te houden. Ik maakte me vooral zorgen om de aanbouw. Zou die veel warmte doorlaten? 

Rode vlakken

De man met de warmtecamera liet me de afbeelding van de gevel van mijn huis zien. Wat direct opviel waren de rode vlakken bij de ramen. Daar verliest het huis dus veel warmte. Ondanks dat het dubbele ramen zijn van ruim twaalf jaar oud voldoen ze niet meer. Het advies was duidelijk. Ramen vervangen voor de nieuwste soort! En de aanbouw? Die blijkt gelukkig goed geïsoleerd te zijn. Zonder hulp van deze scan en deskundig advies zou ik wellicht de verkeerde beslissingen hebben genomen. 

Inwoners adviserenArjan Kraijo

Wat fijn dat er mensen zijn die als vrijwilliger inwoners willen helpen bij het duurzamer maken van hun huis. Bent u of kent u mensen die het leuk vinden om inwoners van Alblasserdam te adviseren en verder te helpen op het gebied van energiebesparing? Laat dan van u horen en meld u aan op de website van het Regionaal Energieloket. 

Blij

Samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam en het Regionaal Energieloket willen we inwoners met de hulp van vrijwillige energiecoaches helpen om stappen te zetten op het gebied van het besparen van energie. Leuk om te doen, u leert veel dorpsgenoten kennen en maakt er mens en milieu blij mee. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten als energiecoach.

Arjan Kraijo
wethouder