Boost je gezondheid

Medio december plaatste ik een tweet over de lage vaccinatiegraad in Alblasserdam van vooral jongere mensen. Ik kreeg daarop de reactie van één van de inwoners dat hij graag een boosterprik wilde maar weigerde om daarvoor het dorp uit te gaan. Zijn geduld is beloond.

Vaccineren helpt

De GGD opent de komende drie weken op maandag en dinsdag een tijdelijke vaccinatielocatie in het dorp. Op 7 en 8, op 14 en 15 en op 21 en 22 februari is de GGD van 12.00 tot 18.00 uur in Landvast. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt zo binnenlopen. Tenminste, als het langer dan drie maanden geleden is dat u gevaccineerd bent tegen corona of corona hebt gehad. Steeds duidelijker wordt dat vaccineren helpt. Vrijwel iedereen die na de vaccinaties de ziekte krijgt, is nauwelijks echt ziek en ziekenhuisopnames worden voorkomen.

Eerste en tweede vaccinatie

Mensen die helemaal nog niet gevaccineerd zijn maar inmiddels inzien dat vaccineren echt een grote bijdrage levert, hoeven ook Alblasserdam niet uit. Ook zij kunnen de komende drie weken zonder afspraak op dezelfde middagen terecht in Landvast. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht op onze website.

Zwemmen.

Werken aan je gezondheid is hartstikke belangrijk maar soms ook moeilijk. Ik spreek uit ervaring. Enkele keren per week ga ik 's morgens zwemmen. Maar ik moet bekennen, ik lig niet in bed te popelen om voor dag en dauw naar het zwembad te fietsen, me om te kleden en dan het water in te gaan. Maar ik merk dat het goed voor me is en dat het bijdraagt aan m'n gezondheid. Foto Kees Jongmans voor website

Gezond meedoen

In Alblasserdam is het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in voorzieningen die mensen helpen om te gaan sporten en gezond te leven. Er is een gezondheidsakkoord gesloten, een sportakkoord en Alblasserdam is JOGG-gemeente geworden. In het gezondheids- en sportakkoord staan afspraken met organisaties in het dorp over hoe we inwoners kunnen helpen om aan hun gezondheid te werken. JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht. De kern van JOGG is: 'Samen maken we gezond gewoon'. Wist u dat tijdens de verschillende lockdowns het ABC-team zelfs balkongym organiseerde? Voor ieder die dat wil is er dus een mogelijkheid om gezond mee te doen. Mijn advies: Geef uw gezondheid een boost.

Kees Jongmans,
wethouder