Wisselvallig

Hoe is het u vergaan in deze wat wisselvallige zomer? Ik hoop dat u heeft genoten van de momenten waarop de zon zich liet zien. Niet alleen het weer was wisselvallig, ook in ons dorp wisselden fijne en nare gebeurtenissen elkaar af.


Zomerpaspoort

Het Zomerpaspoort durf ik gerust een positieve ervaring voor het hele dorp te noemen. Maar liefst 740 kinderen genoten van de activiteiten die de deelnemende verenigingen voor hen in petto hadden. Veel vaders, moeders, broers, zussen en verzorgers hebben ongetwijfeld meegenoten van hun plezier. Dat alles op rolletjes liep is de verdienste van heel veel vrijwilligers. Mijn waardering voor hen is groot. Mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen zijn de kurk waar onze samenleving op drijft.

Vertrek Dorien Zandvliet

Het herstel van Dorien Zandvliet is een ander prettig bericht uit de afgelopen weken. Na een moeilijke periode voelt ze zich weer goed genoeg om de draad op te pakken. De keerzijde is dat ze heeft besloten niet terug te keren als wethouder. Per 1 oktober treedt ze terug en moeten wij afscheid nemen van een gewaardeerd collega. Dit doen we onder meer in de gemeenteraadsvergadering aan het einde van de maand. Vanaf deze plek bedank ik haar vast voor alles wat ze voor Alblasserdam heeft gedaan en betekend. 

Incidenten Boezem, Merelstraat, EdisonwegJaap Paans

We hebben deze zomer ook te maken gehad met ernstige incidenten die ongekend zijn in onze gemeente. Het gaat om gebeurtenissen die veel indruk maken op iedereen die een band voelt met ons dorp en onze gemeenschap. De veerkracht van de direct aanwonenden is bewonderenswaardig. Wat zij meemaken is indringend. 

Maatregelen

Politie en justitie zetten alle middelen in om de daders op te sporen. En ook ik heb als burgemeester een aantal maatregelen moeten nemen. Op 2 september heb ik op verzoek van de politie een veiligheidsrisicogebied ingesteld. Dit betekent onder meer dat de politie preventief mag fouilleren op het moment dat zij daar aanleiding toe ziet. We doen alles wat we maar kunnen voor de veiligheid van onze inwoners en bezoekers. Inmiddels is duidelijk dat deze zaak zich ook uitstrekt naar elders in het land. De onderzoeken zijn nog gaande. Gelukkig zijn er intussen verdachten aangehouden. 

Mijn wens is dat we in Alblasserdam de kracht vinden dit soort criminaliteit en onveiligheid een halt toe te roepen. Van harte hoop ik u een volgende keer een afsluitend bericht over de incidenten te kunnen geven. 

Jaap Paans,
Uw burgemeester