Veilig

Alblasserdam is afgelopen weekend opgeschrikt door een explosie. Ik kan mij voorstellen dat u geschrokken bent en zich zorgen maakt over de veiligheid in uw buurt.

Begrijpelijk dat dit onrust geeft onder onze inwoners en vooral bij diegenen die er dichtbij wonen. Wij leven mee met u en hopen dat de rust snel weer terugkeert. Er is een onderzoek bezig en we doen er alles aan om, samen met de politie, de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen.

Vakantie

Deze week zijn de scholen weer begonnen en is de vakantieperiode voor velen weer achter de rug. Een tijd om even op te laden en leuke dingen te doen. Ik heb zelf wel gemerkt dat ook in de vakantietijd corona altijd aanwezig is. Een hoop gedoe om een vakantie in het buitenland voor te bereiden en veel testen tijdens de vakantie. Het hoort er nu in deze periode ‘gewoon’ bij. 

Corona

Iedereen kijkt uit naar het moment waarop het virus niet meer zijn stempel drukt op het dagelijkse leven. Helaas zijn we daar nog niet. Er zijn nog veel mensen die gevaccineerd kunnen worden. Vanuit het vaccinatieprogramma wordt er alles aan gedaan om iedereen die wil ook in de gelegenheid te stellen om zich te laten vaccineren. Arjan Kraijo

Jongeren

Met name bij de jongeren zijn er nog grote groepen die een vaccinatie zouden kunnen krijgen. De drempel om een prik te halen worden steeds kleiner. Het kan nu al zonder afspraak bij een GGD locatie of in de prikbus die her en der op handige locaties halte houdt. Voorlopig zullen we ons nog moeten houden aan de basisafspraken van het handen wassen, afstand houden etc. 

Open dag De Rederij

Ook tijdens de open dag van De Rederij op zaterdag 11 september zullen deze maatregelen van kracht zijn. Op onze website ziet u het programma (onder voorbehoud van de corona-ontwikkelingen). We willen als gemeente laten zien dat er ook in deze tijd mogelijkheden zijn om elkaar veilig te ontmoeten. Met inzet van veel vrijwilligers van gemeente, bieb, de historische vereniging en Smile willen we u graag het resultaat van de renovatie van het gebouw laten zien en laten ervaren. Ook op het Raadhuisplein kunnen we elkaar op een veilige manier weer gaan ontmoeten. Hopelijk werkt het weer een beetje mee…  

Ik kijk er enorm naar uit om u weer in levenden lijve te mogen ontmoeten. Hopelijk zien we elkaar op 11 september ergens in De Rederij.  

Arjan Kraijo
wethouder