Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op www.zhzveilig.nl.
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina over corona.

2021

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college. Hieronder vindt u de columns gepubliceerd in 2021.

 • Gezond perspectief

  06 januari 2021

  2020 werd een jaar dat ons voor verrassingen stelde. Persoonlijk en collectief. Aan de ene kant zagen we schok, angst, verlies en verdriet. Aan de andere kant was het een jaar van snel schakelen, vindingrijkheid, spontaan initiatief, doorzettingsvermogen en creativiteit.

 • Nieuw gezicht

  27 januari 2021

  Op deze plaats treft u regelmatig een column van een lid van het gemeentebestuur. Vandaag een nieuw gezicht. Mijn naam is Kees Jongmans en ik ben op 15 december jongstleden geïnstalleerd als wethouder in uw mooie gemeente Alblasserdam.

 • Alblasserdam bouwt verder

  10 februari 2021

  Het kan u haast niet ontgaan zijn dat er de afgelopen periode diverse bouwplannen in Alblasserdam in een stroomversnelling zijn geraakt.

 • Hoe lang nog?

  03 maart 2021

  Hoe is het met uw uithoudingsvermogen? De meeste mensen zullen bij deze vraag onmiddellijk denken aan hun lichamelijke conditie.

 • Een mooie dag

  17 maart 2021

  Vandaag gaan we naar de stembus. We mogen kiezen wie ons de komende vier jaar vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Zo hebben we invloed op wie de koers van ons land bepalen.

 • Ontmoeten

  31 maart 2021

  Mijn periode van 16 weken vervangend wethouderschap in Alblasserdam zit er bijna op. Ze zijn omgevlogen, ondanks corona.

 • Woorden en daden

  05 mei 2021

  Op 4 mei herdenken wij burgers en militairen die zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Vandaag, op 5 mei, vieren we dat we 76 jaar geleden onze vrijheid terugkregen.

 • Veilig en gezond

  19 mei 2021

  In mijn vorige column heb ik een oproep gedaan voor nieuwe leden voor de Adviesraad Sociaal Domein. Of de oproep de aanleiding is geweest, weet ik niet zeker maar sinds het verschijnen van de column zijn we wel in gesprek met enkele geïnteresseerden.

 • Buiten Beter

  21 mei 2021

  Het voorjaar en de zomer staan traditiegetrouw in het teken van 'naar buiten'. In deze tijd waarin het coronavirus rondgaat en nog veel activiteiten beperkt zijn is het risico groot dat we weinig buiten komen. Juist door al meer dan een jaar thuiswerken of terughoudendheid in verband met een kwetsbare gezondheid kunnen voor velen de dagen voorbij snellen zonder het huis te verlaten.

 • Toekomst

  09 juni 2021

  Hoe ziet de toekomst van Alblasserdam er uit? Meer groen? Meer wonen? Hoogbouw? Of juist kleinschaligheid en behoud van het dorpse? Praat u mee?