Tweede golf

We hoopten allemaal zo dat het niet zou gebeuren, maar de tweede coronagolf is een feit. Door de gedeeltelijke lockdown zitten we in een situatie die veel lijkt op wat we dit voorjaar meemaakten.

Geraakt

Ik denk aan alle mensen in ons dorp die hierdoor zijn geraakt. Aan de horecaondernemers die zo hun best hebben gedaan om aan de regels te voldoen en nu toch de deur weer dicht moeten houden. Aan kwetsbare ouderen die bang zijn voor het virus en contact met anderen mijden. Aan mensen in de zorg die zo hard moeten werken terwijl ze nog moe zijn van de eerste golf. Aan sportliefhebbers en sportverenigingen die de competitie opnieuw zien stilvallen. Aan jongeren die niet alle dingen mogen doen waar ze normaal plezier aan beleven. En natuurlijk aan de mensen die ziek zijn geworden, of erger, en hun familieleden en geliefden.

Veerkracht

Wat het coronavirus voor ons dorp betekent, kunt u lezen in interviews op de Gemeentenieuwspagina in de Klaroen en op deze website (onder 'nieuws'). We laten Alblasserdammers als u en ik aan het woord die vertellen over hun ervaringen in deze rare en lastige tijd. Daaruit blijkt dat we over enorm veel veerkracht beschikken. In ons dorp en in het hele land zetten mensen zich in om anderen te helpen. Onder het motto 'Aandacht voor elkaar' zijn veel van deze activiteiten gebundeld. Wilt u zelf iets op touw zetten en zoekt u inspiratie? Gaat u iets organiseren en wilt u uw activiteit aanmelden? Of zoekt u hulp en ondersteuning? Kijk dan eens op www.aandachtvoorelkaar.nl.  

VerantwoordelijkJaap Paans

In deze gedeeltelijke lockdown worden ons geduld, ons begrip en ons uithoudingsvermogen opnieuw op de proef gesteld. Toch zijn alle beperkingen echt nodig om het virus in de hand te houden. Als we dat niet voor elkaar krijgen is het leed niet te overzien. Daarom vraag ik u met klem om u aan alle maatregelen te houden. We geven het virus aan elkaar door dus we zijn allemaal verantwoordelijk. Beperk het contact met anderen, was uw handen, blijf thuis bij klachten en laat u testen, houd anderhalve meter afstand én draag een mondkapje in winkels en andere openbare gebouwen. 

Doe het voor uzelf, maar nog belangrijker: doe het voor uw familie, voor uw buren en voor uw vrienden.


Samen voor elkaar, tegen corona!


Jaap Paans,
Uw burgemeester