Toerist in eigen land

Als u dit leest bent u hopelijk aan het genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie die er voor velen van ons anders zal uitzien dan van tevoren bedacht.

Verre reizen gaan veelal niet door, zijn gecanceld of worden afgeraden. Vakantie vieren in eigen land is ineens (noodgedwongen?) populairder dan ooit. En gelukkig heeft Nederland veel te bieden. Toerist zijn in eigen land geeft de gelegenheid om de mooie plekjes van ons land te ontdekken. Natuurlijk houden we rekening met de coronamaatregelen, maar dan nog zijn er plekken genoeg om naartoe te gaan. 

Aantrekkingskracht

We merken dat de molens van Kinderdijk ook in deze tijd een bijzonder sterke aantrekkingskracht blijven houden. Nu zijn het niet de bomvolle cruiseboten met Amerikanen en Duitsers die het gebied bezoeken, maar Nederlanders zelf. Helaas komen die veelal met de auto deze kant op. 

Drukte

De drukte op de dijk naar Kinderdijk en de parkeerdruk in Kinderdijk en omgeving nemen dan ook weer behoorlijk toe. Reden voor de overheden om vaart te maken met het invoeren van het vergunningparkeren en om de shuttlebussen weer te laten rijden vanaf het Haventerrein in Alblasserdam. De gemeenteraad van Alblasserdam zal eind september een besluit nemen over het vergunningparkeren en direct daarna worden de eerste vergunningen van kracht in het gebied. Hopelijk levert dit de gewenste verlichting op van de parkeeroverlast en de drukte in Kinderdijk. 

CamperplaatsWethouder Arjan Kraijo

Daarnaast zijn we bezig om ruimte te maken voor een mooie, nieuwe camperplaats in Alblasserdam. Eén van de velden van de Voetbal Vereniging Alblasserdam wordt daarvoor vrij gemaakt. De vergunning is ondertussen definitief verleend. Met deze verplaatsing kan ook een langgekoesterde wens van de VV Alblasserdam in vervulling gaan, namelijk de aanleg van een kunstgrasveld. Samen met voorzitter Arjan Maat mocht ik onlangs het startschot geven voor de aanleg hiervan. Een mooi moment, al was het door de coronamaatregelen wel een beetje een eenzame ceremonie. 

Kunstgras

Met kunstgras kan er langer en beter doorgetraind worden en heeft de VV Alblasserdam geen last meer van onbespeelbare velden door regen en modder. Het veld moet begin september klaar zijn om op te kunnen voetballen. Ik hoop dat de competitie na de zomer weer kan beginnen en dat VV Alblasserdam klinkende resultaten gaat neerzetten op het nieuwe veld. Maar nu eerst even genieten van de vakantieperiode. Ik wens u allen een fijne, veilige en vooral gezonde zomer toe.

Arjan Kraijo
wethouder