Raadhuisplein

De werkzaamheden aan het Raadhuisplein gaan volgende week beginnen. Het is alweer ruim vier jaar geleden dat we begonnen te praten over een nieuwe inrichting van het plein.

Het ontwerp kwam tot stand na diverse lange avonden met heel veel inwoners, aanwonenden en winkeliers. Het is een mooi ontwerp met een ‘waterpartij’, bloembakken, ruimte voor evenementen en meer groen. Ik ben blij dat er nu eindelijk concreet handen en voeten aan gegeven gaat worden. 

Parkeren

Het duurt nog wel even voordat het plein klaar is, natuurlijk. We starten met het weghalen van de betonnen platen die nu op het plein liggen. Deze gaan naar het Wipmolenterrein, zodat daar tijdelijk meer parkeerplaatsen voor het centrum van Alblasserdam komen. De ruimte om te parkeren in het centrum is beperkt. Mogelijkheden om meer parkeerplaatsen te maken laten we niet aan ons voorbij gaan. Ook al is het maar tijdelijk.

Feestelijk moment

Als alles gaat zoals gepland zal het plein eind oktober klaar zijn voor gebruik. Als we dan nog in een 1,5 meter samenleving leven, kan het plein helaas niet meteen voor gezellige, drukke evenementen worden ingezet. Het wordt daardoor, hopelijk tijdelijk, een huiskamer waar we met gepaste afstand tot elkaar van kunnen genieten. We zoeken nog naar een manier om toch een feestelijk moment te maken van het in gebruik nemen van het plein en De Rederij. Wethouder Arjan Kraijo

De Rederij

Onder deze mooie nieuwe naam zal het gebouw waarin het gemeentehuis, de politie en de bibliotheek samen onderdak krijgen op 2 juni voorzichtig haar deuren openen. Eerst kunnen alleen bezoekers van de gemeentewinkel en gemeenteambtenaren er terecht. Later gaat ook de bieb open en kunnen de andere gebruikers er aan de slag. Ik ben benieuwd hoe het er van binnen uit ziet. Het resultaat van de renovatie is aan de buitenkant in ieder geval erg indrukwekkend. Ik hoop dat we elkaar snel kunnen gaan ontmoeten op het plein en in De Rederij, al is het voorlopig met 1,5 meter afstand tussen elkaar. Houd vol!

Arjan Kraijo
Wethouder