Het werk gaat door

Wat hadden we graag met alle inwoners van Alblasserdam een feestje gevierd bij de oplevering van het Raadhuisplein.

Helaas kan dat niet door de coronamaatregelen. Uiteraard wel heel begrijpelijk. Het gaat niet de goede kant op met de besmettingen. Helaas zijn er ook in Alblasserdam weer heel veel besmettingen en zieke mensen bijgekomen.

Verschrikking

Het virus slaat weer om zich heen. Ik denk terug aan de gesprekken die ik voerde met mensen die hun geliefde in het ziekenhuis moesten achterlaten tijdens de eerste golf. Een verschrikking. Iedereen die besmet raakt, wens ik heel veel beterschap toe en hoop voor hen dat het blijft bij milde klachten. Laten we de ernst van de situatie niet onderschatten. Niet doen alsof er niets aan de hand is. Houd afstand tot elkaar en een mondkapje in openbare binnenruimtes, zoals winkels of het gemeentehuis. Eerst deze crisis met elkaar te boven komen, daarna komt er hopelijk weer ruimte om elkaar te ontmoeten. Ontmoeten op het plein, langs de fontein of in het mooie nieuwe gebouw van de gemeente en de bieb. De medewerkers van Leerwerkbedrijf Smile hebben intussen het bakken van heel wat verschillende soorten koek en gebak onder de knie om u mee te verrassen. 

Gewoon

Het gekke aan de huidige tijd is dat, ondanks de crisis, het overige werk doorgaat. Ik zeg niet ‘gewoon' doorgaat, want de crisis heeft effect op alles waar we mee bezig zijn. ‘Gewoon werken’ is er niet meer bij. Soms gaat het om een medewerker die niet kan komen werken omdat hij of zij in quarantaine moet in verband met ziekte van een gezinslid. Of mensen zijn met de coronacrisis bezig en hebben daardoor weinig tijd voor andere zaken. Ondanks deze beperkingen proberen we zo veel mogelijk resultaten te boeken voor ons dorp. Een mooi resultaat was de afgelopen tijd het opleveren van de gerenoveerde molen Souburgh. Een langslepend project waar anderhalf jaar geleden schot in kwam, met dank aan molenstichting SIMAV. De molen is nu blikvanger van formaat. De basisschoolleerlingen kunnen er van dichtbij zien en ervaren hoe de polders vroeger werden droog gemalen. Arjan Kraijo

Zuidelijk Haven Terrein

Ook wordt druk gewerkt aan het project ‘Zuidelijk Haven Terrein’ (vroeger Haven Zuid). Binnenkort hopen we naar buiten te kunnen met een naam van een ontwikkelaar die een definitief plan gaat uitwerken. Gesprekken met de nieuwe eigenaar van Mercon Kloos zijn gevoerd en er zit weer beweging in de plannenmakerij. Daarnaast vinden veel kleinere bouwdossiers doorgang. En tot slot is het vergunningparkeren in West-Kinderdijk van start gegaan. Zo ziet u dat, ondanks de crisis, een flink aantal projecten doorgaat.  Ik hoop dat u allen gezond blijft, zodat we elkaar over een tijdje weer kunnen ontmoeten.

Arjan Kraijo
wethouder