Anders dan anders

Het is een andere vakantie dan anders. Veel gezinnen vullen hun vakantie op een andere manier in dan ze misschien hadden gepland.

In Nederland, in plaats van in een ver warm land bijvoorbeeld. Of zelfs helemaal thuis. Rundhausen, Hintergarten, Balkonia, Tuinesië, Zolderstan.... 

Tweede golf

En dan gaan ook nog eens al die leuke tradities niet door. Vorige week geen paardenmarkt en geen wielerronde. Geen normale Vakantiebijbelweek en ook Jeugdland moest de week aan het eind van de vakantie afblazen. Geen vol Landvast dus. Het is allemaal nog te spannend met het virus. Het is nog niet weg, de kans op een tweede golf echt aanwezig. En dus moeten we drukte blijven vermijden en moet iedereen vanaf 18 jaar anderhalve meter afstand van anderen blijven houden. Al die leuke evenementen kúnnen nu eenmaal niet met die maatregelen.

ZomerPaspoort

Maar Alblasserdam deed wat het zo vaak heeft gedaan als de nood aan de man was. Het kwam bij elkaar. Over de grenzen van organisaties, stichtingen en verenigingen. Stichting Jeugdland, Landvast, Jongerenwerk, ABC-Team, Scouting, sportverenigingen en nog veel meer; allemaal dachten ze mee. En ze verzonnen het ZomerPaspoort, wat even geweldig is als het klinkt.

Talloze activiteitenWethouder Dorien Zandvliet

Een boekje dat ieder kind kan kopen en waarmee je mee kunt doen aan talloze activiteiten. Mijn zoon heeft voor het eerst gebokst, mijn dochter deed een heel leuke speurtocht. Om maar wat te noemen. Er is de mogelijkheid te dansen, te schilderen, te spelen, te knutselen, te leren vissen, te fotograferen, te voetballen, te turnen, muziek te maken, te tafeltennissen.... het past allemaal niet in deze column.

Trots

Ik ben bij een aantal activiteiten geweest. Zoveel kinderen van allerlei leeftijden die meedoen, lol hebben, spelen, leren. Wat mogen we trots zijn. Op al die samenwerking. Op al die creativiteit. Op al die vrijwilligers die zich inzetten om ieder kind een prachtige vakantieherinnering te bezorgen. Op Alblasserdam!


Dorien Zandvliet,
wethouder