2020

De leden van het college schrijven beurtelings een blog over een actueel thema. Deze columns verschijnen tweewekelijks op de gemeentepagina in De Klaroen onder de titel Blik op ons college. Hieronder vindt u de columns gepubliceerd in 2020.

 • Een bijzonder jaar

  08 januari 2020

  2019: een bijzonder jaar voor Alblasserdam. Een jaar waarin raadsleden van CDA, ChristenUnie, D66, PvdA, SGP en VVD aan de slag gingen met datgene waarmee zij persoonlijk het verschil wilden maken. 2019 was ook het jaar van de moeilijke gesprekken. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 wenste ik ons allen toe vele stappen voorwaarts te zetten in en voor Alblasserdam en de Alblasserdammers. Deze drie invalshoeken bij elkaar leveren een jaaroverzicht op met memorabele momenten.

 • Mobiel

  22 januari 2020

  Ik vind ze nog het meest lijken op kleine pausmobieltjes, maar het zijn echte autootjes. Ze zijn niet zo groot, rijden elektrisch en kunnen drie mensen vervoeren. Er kan zelfs een rollator mee. Ik heb het natuurlijk over de Wijkhopper. Een heel nieuw fenomeen waar we eigenlijk gewoon hartstikke trots op kunnen zijn.

 • Uit de steigers…

  12 februari 2020

  Het zal veel Alblasserdammers opgevallen zijn. Het gemeentehuis is uit de steigers en daarmee komt een voor velen vertrouwd gezicht weer tevoorschijn.

 • Werk genoeg

  04 maart 2020

  Ik tik dit stukje tekst aan het einde van een rustige voorjaarsvakantie. Velen van u hebben mogen genieten van vrije tijd. Sommigen op wintersport, anderen dichter bij huis.

 • Beste Alblasserdammers

  18 maart 2020

  Afgelopen week zijn er ingrijpende landelijke maatregelen aangekondigd door het kabinet en het RIVM vanwege het coronavirus. Deze maatregelen hebben een behoorlijke impact op ons dagelijks leven, zowel landelijk als in ons dorp.

 • In de greep

  25 maart 2020

  Deze column kon over niets anders gaan dan wat ons steeds meer in de greep krijgt: het coronavirus. Een virus waarvoor artsen en wetenschappers nog geen goed medicijn hebben en dat veel mensen ziek kan maken.