Zorgen voor elkaar

Pasen, tijd voor reflectie, stilte, bezinning. Ik hoop dat u de afgelopen Paasdagen tijd hebt gevonden om tot rust te komen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Zaken die echt belangrijk zijn.

In onze dagelijkse beslommeringen vergeten we dat wel eens: tijd voor elkaar te maken. Omzien naar elkaar, zorgen voor elkaar. Het klinkt ouderwets in de tijd waarin de Dikke Ik nogal eens op de voorgrond staat.

Lintjesregen

Gelukkig zien we in Alblasserdam ook het tegendeel. Binnenkort is weer de jaarlijkse Lintjesregen waar ook Alblasserdammers in het zonnetje worden gezet die vaak in stilte veel werk voor een ander verrichten. Mooi om mee te maken. En wat te denken van al die vrijwilligers die zich inzetten voor bijvoorbeeld de sport, het welzijnswerk, het schoonmaken van het dorp of als gids bij de molens van Kinderdijk?

Steentje bijdragen

Nog niet zo lang geleden mocht ik tijdens NL Doet vrijwilligerswerk doen bij de Atletiek Afdeling Alblasserdam (AAA) op Sportpark Souburgh. Samen met een klein legertje van vrijwilligers werkten we aan het opknappen van het clubhuis en het krachthonk. Verbazingwekkend wat je allemaal kunt doen in een ochtendje. En het is nog gezellig ook. Iedereen heeft zijn talenten en kan zijn of haar steentje bijdragen. Velen doen dat al, maar meer vrijwilligers zijn zeer welkom!

NL doet

Vacatures

Kijkt u maar eens op de website van de Stichting Welzijn Alblasserdam bij Vrijwilligerscentrale/vacatures. Vele vrijwilligers zijn nodig om het dorp leefbaar te houden. Zo zoeken bijvoorbeeld Jeugdland, de voedselbank, de speeltuinvereniging Kinderdijk en de Bibliotheek nog een scala aan vrijwilligers. Een bijzondere vacature die ik hier graag nog wil uitlichten is de zoektocht naar een trainer voor Stichting Jamaarik. Deze stichting heeft als doel om kinderen van 6 tot 12 jaar zich vrijer te laten voelen door middel van sport. Het gaat om kinderen met onder andere (faal)angst, weinig zelfvertrouwen of kinderen die lastig contact kunnen maken. Op woensdagavond trainen ze altijd en hiervoor zoeken ze een trainer. Is dit misschien iets voor u of jou? Meld je dan aan via www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Het zou prachtig zijn als dit werk voortgezet kan worden.

Ik hoop u binnenkort weer in het dorp te ontmoeten!

Arjan Kraijo
Wethouder