Het onzichtbare begin

We hebben net een periode van vorst achter de rug. Helaas zette de periode van vrieskou niet door en kunnen de schaatsen weer even in het vet. Wie weet, de winter duurt nog lang, kunnen we over een tijdje toch weer het ijs op met z’n allen.

Het is winter. Gezellig. Met een kop warme snert of chocolademelk werken in de natuur of genieten achter glas. En toch wordt er door de natuur hard gewerkt aan de lente. Nog onzichtbaar, breekbaar, maar onmiskenbaar komt het nieuwe leven er weer aan. We merken het nauwelijks op, maar de dagen worden iedere dag weer iets langer en in de stal van de herder is het een drukte van belang. De kudde is volop aan het lammeren. Lammetjes, bij uitstek het teken van de lente, ze zijn er al, maar nog onzichtbaar. Het harde werken deze maanden laat zich pas over een paar maanden zien.

Ogenschijnlijk stil

Zo is het ook vaak met het werk van de gemeente. Veel plannen trekken bij het ontkiemen de nodige aandacht. Daarna wordt het vaak ogenschijnlijk stil.
Het harde werken achter de schermen kan seizoenen lang, soms zelfs jaren lang duren voordat er iets in het dorp te zien is. Of het nu gaat om bouwplannen bij Mercon Kloos, een sporthal, de ontwikkeling van het Havengebied of om infrastructurele werken. Het heeft zijn tijd nodig om tot volle wasdom te komen. Soms is dat wel eens lastig om uit te leggen, zeker ook als het zwoegen achter de schermen niet leidt tot het tot volle wasdom komen van een project. Ook dat gebeurt.

Arjan Kraijo'Voorjaarsmoment'

Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Ik werk graag hard aan het verwezenlijken van al die plannen die Alblasserdam nog mooier en leuker gaan maken. De meeste projecten kennen hun ‘voorjaarsmoment’ waarbij de resultaten voor iedereen zichtbaar worden. Ik hoop dat we dit jaar weer veel dat dit soort momenten met elkaar mogen beleven. Binnenkort de opening van het Bochanenterrein als symbolische start van de lente?

Hopelijk tot ziens!

Arjan Kraijo
wethouder